Irinel Columbeanu îşi petrece primele sărbători în azilul din Ghermăneşti. Nu se plânge de condiţiile de acolo, dimpotrivă, spune că Ion Cassian, proprietarul căminului, se îngrijeşte să nu-i lipsească nimic.

Fostul soț al Monicăi Gabor este resemnat cu situaţia în care a ajuns şi îi este recunoscător lui Dumnezeu că îl ţine sănătos. 

Într-un interviu televizat el a dezvăluit că vrea să pună pe picioare o nouă afacere, care să-l ajute să iasă din situația critică în care se află.

Fostul milionar de la Izvorani vrea să o ia de la capăt și să nu mai depindă financoar de donațiile cunoscuților.

"Sper să reuşesc să găsesc o afacere care să mă scoată din situaţia asta. Am scris şi o carte şi am crezut că o să-mi rezolv necesităţile financiare, dar nu a fost să fie aşa. Poate dacă am ambiţia asta să mai scriu o carte în care să vorbesc despre lucrurile de aici, din această instituţie, şi sper să beneficiez de bunăvoinţa celor care au publicat primele mele cărţi…

Eu m-am gândit la o altă variantă, i-am propus Irinei să scrie următoarele volume şi să facă acest lucru în limba chineză […]", a spus Irinel Columbeanu la Romania tv.

Irinel Columbeanu nu e supărat pe Dumnezeu pentru situația în care a ajuns si spune că a învățat o lecție prețioasă: „Cred că Divinitatea mi-a dat o lecţie în privinţa femeilor. N-am fost fidel unei singure femei şi nu ştiu dacă voi fi vreodată. Sunt credincios. Mă rog la Dumnezeu în fiecare dimineaţă, îi mulţumesc pentru faptul că sunt sănătos”.

Irinel Columbeanu a avut o avere de aproximativ 150 de milioane de euro, din care nu mai are nimic. În prezent, fostul om de afaceri a ajuns să trăiască într-un azil din Ghermănești. Fostul milionar de la Izvorani a ajuns la sapă de lemn, iar acum trăiește din ajutorul prietenilor. Pensia lui Columbeanu fiind mult prea mică pentru subzistență.