Jean Paler se plânge că duce un trai destul de greu. Actorul în vârstă de 72 de ani are grave probleme de sănătate , dar și probleme financiare.

Jean Paler primește de la stat o pensie infimă, pe care o cheltuie aproape în totalitate pe medicamente. Recent, maestrul a dezvăluit cu cât i-a fost majorată pensia de la 15 ianuarie. 

După ani petrecuți pe scenă, Jean Paler s-a ales cu o pensie de 1.400 de lei. Artistul a dezvăluit, pentru playtech.ro, cu cât i-a crescut pensia de la 15 ianuarie anul acesta. Comediantul a primit în plus 200 de lei, bani despre care spune că ”sunt praf în ochi”.

”Mi-au mărit pensia cu 200 de lei, deci, în prezent, iau 1.600 de lei. Nu știu ce aș mai putea face cu acești bani, sunt necăjit eu cu mine, îi mai dau pe medicamente, pe ce altceva să îi dau? Însă, acești bani sunt praf în ochii proștilor, nu îi poți încadra nicăieri, nici să trăiești din ei nu poți, iar să mori nu ai cum. 2024 este un an electoral și vor să îi aleagă din nou. Aceste majorări de pensii au loc o dată la patru ani, înainte de alegeri”, a spus Jean Paler.

Are noroc însă cu cei doi copii ai săi care îl ajută de fiecare dată: ”Fiica mea îmi gătește, îmi face ciorbițe și tocănițe, dar și fiul meu mă ajută mereu. Dacă nu calculezi acești bani de pensie matematic și nu strângi cureaua, până la ultima gaură, în două săptămâni nu mai ai nimic, trebuie să ceri de mâncare pe la vecini sau să mănânci la cantina săracilor. Aici, în Sinaia, unde locuiesc sunt prețuri foarte mari, este un oraș turistic. În plus, la munte este mereu foarte frig, în casă pun mai multe rânduri de haine pe mine”.

Actorul Jean Paler se confruntă cu grave probleme de sănătate 

În toamna anului trecut, actorul a fost internat în spital timp de trei luni. De-a lungul anilor a suferit trei infarcte, unul chiar pe stradă, la Sinaia, acolo unde el locuiește.

 „Ultima oară, acum trei săptămâni, mi s-au mai montat două stenturi, în total am 9, plus un defibrilator. Am făcut 3 infarcte, dacă stăm să le calculăm, să adunăm, să le punem una lângă alta, m-a iubit enorm de mult și mă iubește. Probabil genul ăsta de oameni, cum sunt eu, sunt iubiți de Dumnezeu sau au Dumnezeul lor. Îi mulțumesc și mă înclin în fața Lui, chiar dacă nicio făptură omenească nu l-a văzut”, a declarat Jean Paler.

Foto Facebook