Vladimir Putin a fost ironizat de către liderii G7 pentru imaginea de „macho”. Liderii G7 s-au amuzat duminică, în timpul unui prânz, pe seama lui Vladimir Putin, care îşi promovează mereu imaginea de bărbat dur.

Președintele Rusiei a avut întotdeauna grijă de imaginea sa de „macho”, arătându-se de mai multe ori fără cămaşă şi lăudându-se cu multiple realizări sportive.

Duminică a fost prima zi a summitului G7 de la Munchen, pe agenda căruia se află războiul dus de Rusia în Ucraina și situația economiei globale. Liderii din Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Italia, Canada şi Japonia se întâlnesc pentru trei zile la în Alpii Bavarezi la Schloss Elmau. 

Johnson, Trudeau şi von der Leyen s-au amuzat copios pe seama lui Vladimir Putin.

„Trebuie să avem şi noi fotografii călare cu pieptul gol” 

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a dat tonul cu o glumă. „Ne scoatem jachetele?”, întreabă britanicul. I-a ţinut isonul Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei, înţelegând imediat sensul vorbelor lui Johnson, care a continuat: „Trebuie să arătăm că suntem mai puternici decât Putin, nu?”.

Nici Trudeau nu s-a lăsat mai prejos: „Trebuie să avem şi noi fotografiile călare cu pieptul gol”. „Oh, da”, continuă Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, „călăria este cea mai bună”.

„Trebuie să ne arătăm pectoralii”, a mai spus Johnson. Cu referire la fotografiile cu Putin călare cu pieptul gol, unele celebre, date de Kremlin după la o vacanţă în munţii Siberiei, în 2009.

Foto Imago