Gigi Becali a avut o materie preferată în perioada școlii, la care a și excelat, după cum chiar el declară.

Latifundiarul a fost atras de Matematică, iar rezultatele sale școalare la această disciplină au fost pe măsură, participând chiar și la Olimpiadă.

Făceam meditații pentru Olimpiadă. Am primit doi de 10 într-o oră

Gigi Becali a precizat că în clasa sa, el era singurul elev care obținea nota maximă la Matematică. Cu Fizica avea însă probleme.

Omul de afaceri a rememorat momentul în care a luat două note de zece în aceeași oră și a explicat cum a ajuns să participe la competițiile naționale.

„Eu aveam 10 la matematică și la Olimpiadă. La fizică am luat 2 și a zis un rector: ‘Băi, Gigi Becali tu la fizică meriți numai nota 2. Dar eu îți dau 5, pentru că la matematică ai 10 și e soră cu fizica și nu am cum să îți dau altfel.

Eram singurul care luam 10 la matematică. Aveam o profesoară care ne dădea 10 dacă făceam 10 subiecte repede. Cine termina primul, lua 10. Și eu le făceam, după mine mai făceau alții așa după jumătate de oră. 

A venit o dată cineva de la centru de învățământ și mi-a dat doi de 10. Am demonstrat o teoremă cu secantele și planurile paralele. Zici că eram mare matematician. Și s-a prins omul acela și a zis să îmi dea doi de 10. Am luat atunci doi de 10 într-o oră la matematică. Păi Becali de aia știe și la fotbal, că știe și matematică. 

Pe mine mă lua de la celelalte ore, când eram la liceu, să mă pregătesc la matematică de Olimpiadă, abia așteptam. În loc să fac română și alte materii, făceam pregătire cu profesorul de matematică. Să mă pregătească să merg la Olimpiadă”, a spus Gigi Becali pentru fanatik.ro.

Finanțatorul FCSB spune că acest detaliu i-a permis să supraviețuiască și în sport, nu să dea faliment.

Foto arhivă protv.ro