Ion Țiriac (83 de ani) crede că investițiile în imobiliare sunt o variantă sigură în următorii ani.

Prețurile apartamentelor din România au crescut față de anul trecut cu peste 22,3%, la finele lunii aprilie, prețul mediu pe metrul pătrat fiind de 1.396 de euro, ca medie națională.

"Prețurile în imobiliare nu vor scădea. 20 de ani de acum încolo investițiile imobiliare sunt promițătoare"

Cunoscutul om de afaceri Ion Țiriac declară că prețurile nu au cum să scadă. Mai mult, acesta spune că, în România, prețurile sunt încă foarte mici în comparație cu restul Europei, iar pe termen lung, prețurile din imobiliare nu au cum să scadă, ținând cont că în ultimii 30 de ani evoluția prețurilor a fost una inflaționistă.

„Întotdeauna va exista o inflație și un cost al vieții. În ultimii 32 de ani eu nu am văzut nicio stagnare (istorică - n.r.) a prețurilor. Dar Europa n-o să aibă niciodată prețuri atât de ieftine cum sunt în România. Prețurile de aici încă sunt mici. Încă. E adevărat, raportat la cum erau acum 3-4 ani, este o obscenitate cu cât au crescut.

Cât despre investiții, eu cred că încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție foarte promițătoare”, a spus omul de afaceri. 

Averea lui Ion Țiriac

Ion Țiriac are o avere în jurul a 7,2 miliarde de lei (aproape 1,4 miliarde de euro), conform topurilor publicaţiilor de specialitate, fiind al treilea cel mai bogat român, după Daniel Dines şi fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl. De altfel, Ion Țiriac e singurul om de afaceri din lumea sportului aflat în top 10 cei mai bogați români. Pe lângă sport, miliardarul mai are afaceri în domeniul imobiliarelor și al automobilelor.