Pentru superstițioși, numărul 13 este unul cu ghinion, iar dacă această dată pică într-o zi de marți sau de vineri, este cu atât mai rău.

Marți 13 și vineri 13 sunt considerate cele mai ghinioniste zile, iar atunci când ele pică, este bine să nu faceți anumite lucruri, în cazul în care credeți în superstiții și în cele trei ceasuri rele.

Pentru persoanele superstițioase, atunci când astrologia și numerologia se intersectează, pot ieși multe lucruri bune, dar și rele. Așa este și cu ziua de marți, asociată cu trei ceasuri rele, și numărul 13, care aduce ghinion. Așadar, pentru unele persoane, ghinionul adus de cele trei ceasuri rele nu poate fi decât foarte grav!

Potrivit tradiției există mai multe lucruri care ar fi de evitat în zilele de marți 13. Printre acestea se regăsește organizarea de mese la care să participe 13 persoane. Dacă acest lucru se întâmplă, este posibil ca unul sau mai mulți invitați să pățească un lucru rău.

Un alt lucru de evitat într-o zi de marți 13 este să te apuci de construit. Potrivit tradiției, lucrurile construite într-o astfel de zi nu vor rezista prea mult în timp. În plus, nu este bine nici să îți faci planuri în această zi sau să iei decizii importante, deoarece este posibil ca acestea să eșueze.

Asocierea zilei de marți cu numărul 13 se regăsește și în religie și se referă tot la ghinion: Adam ar fi mușcat din mărul interzis într-o zi de marți, iar Diavolul este menționat în Biblie în cel de-al 13-lea capitol al Apocalipsei.

foto: Profimedia