Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a acordat un interviu special, în care vorbește despre sărbătorile de iarnă, dar și despre skill-urile sale în bucătărie. Ciucă susține că ştie să gătească sarmale şi să facă pâine. 

El a dezvăluit și cum își va petrece Crăciunul. Liderul PNL a împărtășit rețeta de sarmale oltenești pe care o prepară de Crăciun.

"Ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză, când se împachetează carnea, mai există nişte ardei roşii - oltenii le spun "raci", pentru că sunt roşii - care se usucă la streaşina casei după ce se culeg, se pun pe sir şi se usucă şi se păstrează acolo pentru sarmale. Se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale. Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele în Oltenia. Îmi plac foarte mult.

Ciucă recunoaște că încă nu a deslușit tainele cozonacului: Cozonaci nu ştiu să fac. Pâine ştiu. Îm place să frământ aluatul. Este ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să o frămânţi - o întorci pe toate părţile, o răsuceşti, o amesteci încă o dată, sau de două ori, sau de trei ori ca, până la urmă, să iasă o pâine bună sau o soluţie bună. Îmi place chestiunea asta", a spus Nicolae Ciucă la DCNews TV.

Liderul PNL a mai mărturisit că de Crăciun va fi împreună cu familia şi nepoţelele.

”Sunt cu familia, în fiecare an am fost cu familia, mai ales acum avem o familie largită, avem două nepoţele, trebuie să ne bucurăm de puţinul timp pe care îl avem liber în această perioadă şi nu cred că există o sursă de energie pentru un om de vârsta noastră, decât atunci când eşti în preajmă şi faci micile plăceri ale copiilor”.

Foto Facebook