O vedetă cu zeci de milioane de urmăritori pe diferite platforme online a fost amendată cu o sumă  record: 1,34 miliarde de yuan (210 milioane de dolari) pentru evaziune fiscală.

Huang Wei, cunoscută sub numele Viya, este unul dintre cei mai mari influenceri din China. Viya a fost pe lista celor mai influenți 100 de oameni realizată de revista Time, în 2020. Tânăra de 36 de ani a devenit o vedetă pe internet în China, ascensiunea ei fiind alimentată de creșterea fulminantă a cumpărăturilor efectuate online, din cauza pandemiei. Viya a vândut o varietate mare de produse pe platforma Taobao: de la tăiței la locuri într-o rachetă comercială.

 
Și-a ascuns veniturile
 
Potrivit CNN, pe lângă amenda uriașă, reginei live-streaming-ului i-au fost închise și conturile de social media. Suma reprezintă impozite restante, penalităţi de întârziere şi amenzi, anunţă Administraţia de Stat pentru impozite.
 
Între 2019 şi 2020, Huang Wei nu a plătit taxe de 640 de milioane de yuani (100 de milioane de dolari) pentru veniturile din comisioane pe care le-a obţinut de pe platformele de live-streaming.

Și-a recunoscut vina!
 
Într-o postare pe contul ei de Weibo, Viya a spus că "îi pare foarte rău. Accept pe deplin pedeapsa dictată de autoritățile fiscale".
 
China are cea mai mare industrie de streaming live din lume. Există peste 400 de milioane de vloggeri sau video bloggeri în țară.

Captură YouTube