Tinerii părăsesc casa părintească din ce în ce mai târziu, potrivit ultimelor statistici date publicității de Eurostat. Este și cazul unor italieni, care deși au trecut de vârsta tinereții, tot nu se pot desprinde ușor de casa părinților. Mama lor fiind nevoită să apeleze la Justiție pentru a scăpa de ei.

O femeie a câştigat în instanţă procesul de evacuare a celor doi fii ai săi în vârstă de 40 şi 42 de ani. Aceștia nu voiau să plece din casa părintească și nici să contribuie la cheltuielile zilnice sau să se implice în treburile casnice.

Beneficiau de masă și cazare gratuite

Italiancă a fost nevoită să ia măsuri drastice după ce fiii săi de peste 40 de ani au refuzat să renunţe la confortul casei familiale și să se mute în propria locuință.

Femeia, în vârstă de 75 de ani, din oraşul Pavia, situat în nordul ţării, se săturase să fie nevoită să îşi întreţină fiii, de 40 şi 42 de ani, şi a încercat în mai multe rânduri să îi convingă să îşi găsească o locuinţă mai autonomă, mai ales că fiecare avea un loc de muncă. Bărbații au refuzat categoric, iar femeia disperată i-a acţionat în instanţă și a avut câștig de cauză.

Bărbaţii au termen până la 18 decembrie să se mute.

Numărul tinerilor adulţi care rămân mai mult timp în casa familiei a crescut în ultimii ani, în principal ca urmare a condiţiilor economice dificile şi a timpului îndelungat necesar pentru a găsi un loc de muncă stabil. Aproape 70% dintre persoanele din Italia cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani locuiesc încă la părinţi, potrivit datelor din 2022: 72,6% dintre bărbaţi şi 66% dintre femei.

Foto Imago