Fostul miliardar Irinel Columbeanu se află internat câteva săptămâni în azilul de la Ghermănești, acolo unde, în urmă cu șapte ani, a murit tatăl său, Ion Columbeanu.

Irinel Columbeanu în vârstă de 66 de ani este doar o umbră a bărbatului care cucerea tinerele altădată.

După ce a pierdut toată averea, fostul soț al Monicăi Gabor a ajuns să trăiască la azil. Conform fanatik.ro, costurile totale pentru o lună la căminul de bătrâni pot ajunge până la 4000 de lei. Dublu decât pensia pe care ar încasa-o Columbeanu de la statul român.

Ajuns în pragul sărăciei, fostul afacerist a fost diagnosticat și cu Alzheimer și a început un tratament care să încetinească boala.

„Au fost câteva episoade în care și-a pierdut memoria. A fost la supermarket sau la doctor și nu a știut să mai ajungă acasă. Mai mult, nici nu mai știa cine este. Prietenii l-au sfătuit să se ducă la un azil, pentru a fi supravegheat non stop”, a mărturisit un apropiat al fostului afacerist. 

Speră să îl ajute Becali

„El acum trăiește dintr-o pensie de nici 20 de milioane lei vechi, de unde să aibă bani să plătească?! Speră să-l ajute prietenii, cei de la televiziune (că el niciodată nu a cerut bani ca să vină în emisiuni), și domnul Becali, în ultimă instanță.

Tot Gigi Becali a dat bani și pentru Zina, vreo 10.000 de euro, pentru că nici la ea nu avea cine să plătească azilul. Acum eu sunt într-o situație ingrată, pentru că nici nu pot să dau un om afară în așa stare, nu mă lasă inima, dar nici să-l țin la infinit fără bani nu am cum. Mi-e imposibil. Îl țin și eu gratis o lună-două! Eu îl cunosc pe Irinel și ne leagă o prietenie sinceră, pentru că și tatăl lui a fost tot la noi internat, pe ultima perioadă a vieții. Nu puteam să nu-l găzduiesc atunci când am aflat în ce stare este și că are nevoie de ajutor de urgență”, a spus Ion Cassian, proprietarul căminului de bătrâni unde se află Irinel Columbeanu, pentru click.ro.

Donații pentru Irinel Columbeanu

Proprietarul azilului Sf. Ioan din Ghermănești în care locuiește Irinel Columbeanu a declarat că mai mulți oameni s-au oferit să îl sprijine pe fostul om de afaceri. 

„În primul rând, am făcut o reducere pentru toate costurile dânsului la noi. Ne cunoaștem de mult timp, suntem buni prieteni. Mai departe, la noi va sta cât timp crede dânsul.Are o pensie mică, nu una mare, dar sunt sigur că toți prietenii lui și toate cunoștințele îi vor întoarce toate aceste lucruri bune pe care și el le-a făcut pentru ei de-a lungul timpului. Cu siguranță, totul va merge bine. Am observat, în ultimele zile, că am primit multe telefoane de la persoane ce vor să facă donații pentru dânsul”, a declarat Ion Casian, în cadrul emisiunii Exclusive VIP.

Foto Facebook