Deja au trecut aproape două luni din noul an, iar statul român vine cu anunțuri în ceea ce îi privește pe cei care își caută locuri de muncă.

Potrivit celor din Ministerul Apărării Naționale (MApN), Armata Română face angajări în această perioadă, fiind disponibile peste 5.000 de locuri. Însă, foarte important, persoanele interesate trebuie să aibă cel puțin 10 clase terminate, să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani și să aibă o condiție fizică corespunzătoare pentru condițiile de muncă.

„Armata Română, ca orice armată din lume, are nevoie în permanență să recurteze resurse umane noi. Pentru acest an nu avem nevoie doar de soldații gradați. Avem serii de recrutare și pentru învățământul militar. Și în acest an vom avea locuri pentru ofițeri, pentru Colegiile Militare Naționale, pentru maiștri militari și pentru subofițeri.

Cei care sunt interesați se pot înscrie direct la poarta unității la care doresc să se încadreze, dar pot merge și la Centrele Militare Județene, la sectorul de Informare-Recrutare, pentru a afla date suplimentare”, a spus Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN.

Înscrierile pentru cele 5.093 de posturi disponibile au început pe 12 februarie 2024 și sunt vizate 41 de județe din țară, urmând ca selecția să se termine în luna martie.

foto: Profimedia