Chipul lui David Popovici a fost pictat pe un bloc situat pe Bulevardul Ștefan cel Mare, din sectorul 2 al Bucureștiului. Multiplul campion al României la înot este personaj principal într-o pictură murală de 300 de metri pătrați.

Pictura murală a fost realizată cu zeci de litri de vopsea, cu aproximativ 200 de spray-uri și a durat aproximativ 10 zile. Pictura a fost realizată de Sweet Damage Crew.

Astfel, cei care ajung pe Şoseaua Ştefan cel Mare, la numărul 35, îl pot admira pe celebrul înotător şi îi pot vedea mesajul: “Scrie-ţi povestea prin sport”.

Mesajul înotătorului

“Iubesc România pentru că este o ţară a creativităţii, o ţară a oamenilor liberi care vor să o facă şi mai bună. România creşte prin excelenţă, prin sport, prin artă, inclusiv artă urbană. Bulevardul Ştefan cel Mare nr. 35”, a notat Popovici pe Facebook, distribuind şi imagini cu pictura murală.

„Locatarii au fost de acord cu ideea noastră, astfel că această imagine cu un mare sportiv pe o arteră extrem de circulată a apărut destul de repede. Este un mural pictat la care s-au folosit zeci de litri de vopsea lavabilă și în jur de 200 de spray-uri, am avut ceva probleme că a plouat, motiv pentru care s-a ajuns să se muncească aproximativ 10 zile. Noi pictăm așa ceva de mai bine de 5 ani, am ajuns deja la peste 20.000 metri pătrați în acest interval. Vrem să iasă totul bine, folosim materiale de calitate, sperând să schimbăm fața Capitalei” - Liviu Zorilă (Asociația EDIT), potrivit ProSport.

David Popovici a cucerit cinci medalii la Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni

Înotătorul David Popovici (CS Dinamo), multiplu campion european şi mondial, a câştigat proba de 50 m liber, duminică, în ultima zi a Campionatelor Naţionale în bazin scurt (25 metri) găzduite de Complexul Sportiv de Nataţie din Otopeni.

Popovici s-a impus în finală cu timpul de 21 sec 52/100, după ce fusese cel mai bun şi în serii, cu 21 sec 91/100.Tot duminică, Popovici a obţinut un loc patru, cu ştafeta 4x50 m mixt a CS Dinamo.

David Popovici încheie Naţionalele în bazin scurt cu patru medalii de aur, la 100 m liber, 200 m liber, 50 m liber şi ştafetă combinată 4x50 m. El a încheiat pe trei la 100 m mixt şi a terminat pe patru la ştafeta 4x50 m mixt. Competiţia a constituit o ultimă repetiţie înaintea Europenelor de seniori în bazin scurt (5-10 decembrie) din acelaşi complex olimpic de nataţie.

Foto Facebook