Pe 24 februarie 2022, Vladimir Putin le-a ordonat trupelor din Rusia să invadeze Ucraina, iar de la acea dată zeci de mii de persoane și-au pierdut viața în război.

Chiar dacă președintele rus a fost pus la zid de întreaga planetă pentru atrocitățile care se întâmplă de mai bine de două luni în Ucraina, o sportivă a făcut o declarație șocantă și a spus despre Vladimir Putin că este „Președintele Prieteniei”!

Veronika Stepanova, care a participat din partea Rusiei la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing și a câștigat medalia de aur la schi fond, a spus inițial, în fața lui Vladimir Putin, că Rusia va câștiga războiul.

„M-am născut în ianuarie 2001. În faţa ochilor mei, Rusia a devenit din nou puternică, mândră şi prosperă. Nu le place tuturor, asta este evident. Dar suntem pe drumul cel bun şi cu siguranţă vom câştiga, aşa cum am făcut-o la Jocurile Olimpice. Sunt foarte mândră să primesc astăzi o asemenea onoare de la preşedintele ţării noastre. Vă mulţumesc mult pentru că aţi ridicat steagul ţării! Şi nu vom lăsa această medalie de aur să plece, asta este o promisiune”, a spus Veronika Stepanova.

După ce multă lume a pus-o la zid din cauza acestor declarații șocante, iar unele voci au afirmat că Veronika Stepanova ar fi fost cumva obligată să spună acele lucruri, sportiva olimpică a dezvăluit că acestea sunt gândurile ei și nu și le va ascunde niciodată.

„Sunt mândră de premiul primit: Ordinul Prieteniei. Și sunt mândră că mi-a fost înmânat de Preşedintele Prieteniei! Tot ce am spus la ceremonia de premiere de la Kremlin sunt sentimentele mele, gândurile mele. Nu văd niciun motiv să le ascund, mă bucur că am avut o oportunitate specială de a le exprima. Consecinţe negative pentru cariera mea internaţională? Nu mă sperie! Tuturor celor care mă susțin, le dau mâna. Suntem împreună, avem dreptate și vom câștiga”, a afirmat Veronika Stepanova.