Recent, presa din străinătate a scris povestea cadavrului cu numărul 552 care a ajuns la morga din Bucha de la începutul acestui an. O poveste care a făcut înconjurul lumii. 

Potrivit celor de la BBC, Volodimir Brejnev, tatăl unei victime, s-a dus să recunoască un cadavru, după ce nora lui l-a sunat și i-a spus că Vitali, fiul său, este de negăsit de o lună.

Alături de Volodimir Brejnev, atunci când a ajuns în Bucha, s-a aflat și celălat fiu al lui, Serhiy. Cei doi au mers mai întâi în blocul în care a locuit Vitali. Acolo, toate apartamentele aveau ușile și pereții găuriți de gloanțe. Iar în apartamentul lui Vitali au găsit mult sânge. Din câte și-au putut da seama, acolo a fost omorât tânărul! „Puteai să vezi că un bărbat fusese ucis acolo, dar nu era niciun cadavru”, a spus Serhiy Brejnev.

Autoritățile din Bucha le-au arătat celor doi bărbați, în spatele blocului, morminte de mică adâncime. De acolo au scos un cadavru care era acoperit mai întâi cu o plapumă pe care Volodimir și Serhiy Brejnev nu au recunoscut-o. Sub plapumă se mai afla însă o perdea care era din casa lui Vitali. Apoi, familia a văzut cadavrul... „A fost ultima atingere. I-am scos pantofii și i-am văzut picioarele. Le-am văzut forma. Apoi ne-am uitat la forma nasului și a mâinilor”, a dezvăluit Serhiy Brejnev. Însă Volodimir, tatăl lui Vitali, a refuzat să creadă că bărbatul ucis este fiul său.

La morgă, i-au fost luate amprentele, după care familia a primit cadavrul, pentru a-l putea înmormânta. Iar autoritățile le-au spus lui Volodimir și Serhiy Brejnev că va dura până la o lună până vor veni rezultatele amprentelor. „Încă sper că amprentele vor arăta că acesta nu a fost fiul meu”, a încheiat Volodimir Brejnev.