Președintele ucrainean Volodimir Zelensky s-a filmat pe o stradă din Kiev, transmițându-le oamenilor că rămâne acolo pentru a apăra independența.

Război în Ucraina

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a publicat un video în care anunță că e în Kiev, împreună cu premierul, ministrul Apărării și alți oficiali și apără Ucraina.

Zelenski este alături de alți patru oficiali, printre care și premierul Ucrainei, Denis Șmihal. Președintele Zelenski filmează în timp ce enumeră mai mulți oficiali care sunt în continuare în Kiev și apără țara în urma invaziei masive a Rusiei începută joi dimineață.

„Suntem cu toții aici să ne aparăm independența”

Astfel, Zelensky a infirmat zvonurile lansate de propagandiştii ruşi despre presupusa sa evadare din oraş.

„Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus președintele Ucrainei.

Mesaj cutremurător: ”Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată”

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a declarat vineri, 25 februarie, că ultima discuție avută cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost ”cutremurătoare”.

Potrivit oficialului bulgar, liderul de la Kiev a vorbit ca și cum și-ar lua adio de la ei.

„A fost o discuție foarte emoționantă. Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: ”Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte (a Rusiei)”, a declarat Kiril Petkov într-o discuție cu jurnaliștii.

Premierul bulgar a continuat spunând că, în actualul context, președintele Ucrainei ar putea să nu mai fie în viață în umătoarele 48 de ore.

„Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toți, pentru că una e să vezi victima ca statistici la televizor și alta e să te uiți în ochii cuiva pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”, a adăugat Petkov.

"Am fost lăsați singuri"

Zelensky le-a cerut liderilor europeni să adopte sancțiuni dure la adresa Rusiei pentru a opri invazia în Ucraina.

Într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook joi seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a a spus că altor state le este „frică” să sprijine aderarea Ucrainei la NATO și că ”au fost lăsați singuri”.

Cine este Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky

Volodimir Zelenski este unul dintre europenii cu cel mai uimitor destin, pentru că în doar câțiva ani s-a transformat dintr-un comediant, în președinte de țară pe timp de război și se găsește într-o situație în care viitorul Ucrainei este în pericol.

Volodimir Zelenski are 44 de ani, s-a născut în orașul Krivoi Rog și a fost comediant, scenarist, producător de filme. Limba sa materna este rusa. Foarte puțini ar fi crezut că 

Zelenski va ajunge președintele țării, iar acest lucru s-a întâmplat în aprilie 2019. Nimeni nu ar fi crezut însă că Zelenski va fi președinte pe timp de război. Un război cu Rusia care vrea ca Ucraina să dispară ca stat.

Captură video