Se fac angajări la Primăria din Cluj Napoca. Salariul lunar este de 2.000 de euro. Primarul Emil Boc recunoaște că suma e prea mică în raport cu ofertele din privat, dar nu poate mări salariul.

"Niciun IT-ist nu vrea să vină să lucreze la primărie pe banii ăștia"

Primăria Cluj-Napoca oferă 10.000 de lei pe post de IT-ist. Emil Boc spune că niciun IT-ist nu vrea să lucreze pe 10.000 de lei. Un IT-ist din Cluj câștigă mai bine decât un angajat din același domeniu care însă lucrează în alt oraș din țară. 

Salariile IT-iștilor din Cluj sunt mai mari decât cele din București.

„Suntem orașul cu cea mai mare concentrare de IT-iști pe metru pătrat din Europa. IT-ul este industria care dă slujbele viitorului și de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea și IT-ul reprezintă o forță puternică”, spune primarul Emil Boc.

IT-iştii din Cluj, cel mai bine plătiți angajați din România

În Romania nevoia de programatori este tot mai mare și se anticipează că va crește și mai mult în viitor. Acest ritm de creștere rapid duce la cererea mare de specialiști. Există doar o acoperire de aproximativ 60% de studenți cu profil în IT, față de cât este cererea. Dintre aceștia nu toți vor alege o companie sau o firmă de IT în România. Este evident faptul că salariile din IT cresc în mod constant.

CÂT CÂŞTIGĂ MARIAN GODINĂ DUPĂ 16 ANI ÎN POLIŢIA ROMÂNĂ: „O SĂ-MI DAU DEMISIA ÎNAINTE DE A ÎNCEPE SĂ MĂ PLÂNG”

Pentru al cincilea an la rând salariile IT-iștilor din Cluj sunt peste cele din Capitală – în medie, în Cluj, un salariat câștigă peste 7.700 de lei net, în timp ce în București salariul mediu este de peste 7.000 de lei net.

Specialiștii din domeniul resurselor umane spun că salariile din acest sector vor continua să crească.

Foto Facebook