După moartea reginei Elisabeta a II-a, Prinţul William moștenește o avere impresionantă. ​Odată cu urcarea pe tron ​​a lui Charles, fiul său cel mare William a devenit prinţ moştenitor, Prinţ de Wales şi al 25-lea Duce de Cornwall.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, la 96 de ani, după 70 de ani de domnie, la reședința de vară de la Balmoral.

Ce a primit William când a devenit Duce de Cornwall

Acest titlu nu îi aduce doar prestigiu, ci și o sumă impresionantă de bani. Odată cu titlul de duce de Cornwall, Prinţul William devine proprietarul unei averi evaluate la un miliard de lire sterline.

Prinţul William moşteneşte automat Ducatul de Cornwall, care a reprezentat o sursă de venit pentru tatăl său timp de mai bine de jumătate de secol. Acest lucru se datorează deţinerii unei proprietăţi funciare de peste 52.000 de hectare ceea ce îl face şi unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Anglia, averea fiind estimată la un miliard de lire sterline, potrivit news.ro.

Activele nete ale ducatului erau evaluate la mai mult de 1 miliard de lire sterline la sfârşitul lunii martie, cea mai mare parte a acestora provenind din investiţii imobiliare.

Ce avere lasă în urmă Regina Elisabeta a II-a

O avere impresionantă, de sute de milioane de lire sterline, va rămâne în urma Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria britanică. Suverana era proprietara a două castele, unul în Scoția și al doilea în Anglia, și deținea colecții de bijuterii și lucrări de artă de o valoare inestimabilă.

Regina Elisabeta a II-a lasă moștenire o avere în valoare de 370 de milioane de lire sterline, echivalentul a 476 de milioane de euro.

Foto: Getty Images