Gennaro Gattuso, unul dintre cei mai importanți mijlocași pe care i-a avut vreodată fotbalul italian, cu peste 120 de meciuri la naționalele țării sale, a trecut recent prin momente de groază.

Potrivit presei din Italia, fostul fotbalist ajuns la 46 de ani, care în prezent este antrenor, a fost șantajat de mafie, asta după ce două mașini care aparțineau surorii lui au fost incendiate de membri 'ndrangheta.

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport notează că Gennaro Gattuso a plătit 3.000 de euro, în două tranșe, drept taxă de protecție, către 'ndrangheta. Suma nu a oferit-o el direct, ci printr-un interpus, Salvatore Pipieri.

„Povestea asta o poate rezolva doar fratele tău. Plătim și scăpăm odată de tot calvarul. Salvatore s-a dus în Calabria și poate că de-acum nu ni se va mai întâmpla nimic”, ar fi o stenogramă de la dosarul realizat de autoritățile din Italia.

Din câte se pare, cea care vorbea era o prietenă a Idei Elvira, sora lui Gennaro Gattuso, care o sfătuia pe aceasta să-i plătească pe mafioți, pentru a scăpa de aceștia.

foto: Profimedia