Au trecut 10 luni de la ultimul meci jucat de Simona Halep în circuitul WTA. Depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022, dubla campioană de Grand Slam și-a prezentat apărarea în fața organizației independente Sports Resolutions, iar acum se află în așteptarea verdictului în cazul de dopaj în care e implicată.

Sportiva, ajunsă pe locul 50 WTA, a pledat nevinovată, iar avocații săi, Bogdan Stoica și Howard Jacobs, au justificat testul anti-doping pozitiv la Roxadustat printr-o contaminare a unui supliment alimentar. Perioada maximă de suspendare pentru consumul de Roxadustat este de patru ani.

Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep, de care sportiva s-a despărțit în 2022, după un an de mariaj, a avut o primă reacție după audierea fostei sale soții.

„Nu știu nimic, nu comentez, nu am nicio competență. E meseria ei. Nu e corect să mă apuc eu să vorbesc. Nu mi se pare normal să vorbesc în locul ei”, a spus Iuruc pentru cancan.ro.

El recunoaște totuși că urmărește cariera Simonei Halep: „Absolut, ca orice om, ca orice iubitor de sport, dar nu pot eu să vorbesc, să comentez. Nu s-a dat niciun verdict. Marca, Gazzetta dello Sport, fiecare scrie ce vrea. Nu pot comenta ceva ce nu știu și nu mă pricep. Nu sunt doctor in doping, chimia nu e materia mea preferată”.

Simona Halep și Toni Iuruc au fost căsătoriți timp de un an.

Foto protv.ro.