Marele fotbalist al Rapidului, Rică Răducanu, a ajuns în pragul disperării din cauza neajunsurilor. Fostul mare portar al României, în vârstă de 76 de ani, trăiește în condiții grele, deoarece pensia sa se duce doar pe medicamente și este nevoit să se întrețină din cea a soției.

,,Marea problemă e că ăştia ne spun ce vor ei la televizor şi noi, ceilalţi, acasă, constatăm de ceva vreme că nu e deloc aşa. Nu mai departe povestea cu creşterea pensiilor. Nu ştiu despre ce creştere se discută la televizor, aproape în fiecare seară. În buzunarul meu nu se simte mai nimic. Nu am simţit absolut nicio creştere, deşi toată lumea a vorbit despre creşterea pensiilor.

Am ajuns să cheltuiesc circa 2.000 de lei doar pe medicamente. Adică o pensie din două, câte avem în casă în acest moment. O pensie se duce doar pe medicamente. Şi ca la noi mă gândesc că se întâmplă în multe alte case. Nu se poate trăi aşa! Dacă nu ar fi nevastă-mea, cu natura ei atentă la diverse lucruri, nu ştiu cum aş mai putea trăi”, a mărturisit Rica Răducanu pentru Playtech Știri.

,,Eu, spre exemplu, iau câte 9 pastile pe zi. Recomandate toate de medic, să ne înţelegem! Trei dimineaţa, trei la prânz şi tot atâtea seara. Pentru inimă, pentru circulaţie, pentru nenorocita aia de gută. Plus câte un aspenter, care nu trebuie să-mi lipsească de pe agenda zilei. Iar toate astea costă bani. Chiar şi atunci când sunt compensate, tot mai scoţi bani din buzunar, pentru diverse pretexte. Oriunde te duci, dai mai mulţi bani ca acum câteva luni. Nu stau să fac calcule, dar simt asta la buzunar. Toate s-au scumpit, iar cei care ne conduc par că nu înţeleg asta!’, a continuat Rică Răducanu.

Ce pensie are Rică Răducanu

Rică Răducanu are o pensie de 1.800 de lei, însă soția sa se ocupă de gestionarea banilor. 

"De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?"

Fostul mare portar al României e nevoit să facă economie pentru a plăti facturile la utilități: "Recunosc că eu nu deschid facturile, nu am întrebat niciodată cât sunt de mari, soția se ocupă de asta. Dar mi-a spus deja că trebuie să facem economii, nici nu am dat drumul la căldură. Nu mai facem toată ziua duș și stăm cu luminile mai mult stinse. O să ajungem să nu ne mai spălăm în curând. Vin vremuri grele, îmi e teamă de ce urmează. Nu mai las nici televizorul să meargă ca înainte. Ne restrângem de unde putem. Păi dacă îmi vine o factură de 30 de milioane cum am auzit că s-a întâmplat la alții, mă nenorocește.

A ajuns un lux în România să ai un trai decent, la limita existenței. La iarnă o să stăm în casă cu geaca pe noi, ca să plătim mai puțin la utilități.”, declara Rică Răducanu, la finalul lunii octombrie, pentru Playsport.ro.

Dependent de jocurile de noroc

Rică Răducanu este dependent de jocuri de noroc și pariuri. Viorel Lis, care este cunoscut drept un împătimit al jocurilor de noroc, este cel care l-a învățat să joace la aparate.

Captură video