Tânărul de 17 ani David Popovici, fenomentul înotului din România, se antrenează din greu pentru a fi cel mai bun înotător din lume.

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber de la Campionatului Mondial de Înot 2022. David Popovici a scos un timp record mondial la juniori - 47.13.

Luni, el a obșținut un rezultat de excepție pentru natația românească. David Popovici a devenit campion mondial la doar 17 ani, în proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie.

David Popovici a terminat cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00, ce reprezenta duminică un nou record mondial de juniori.

A venit la CS Dinamo chiar de la rivala CSA Steaua

Imediat după Jocurile Olimpice, în septembrie 2021, David Popovici a venit la CS Dinamo chiar de la rivala CSA Steaua. El a fost curtat de colegii importante din Statele Unite ale Americii, dar a preferat să continue pregătirea în țară.

Cu cât îl plătește CS Dinamo

Sportivul care a atras atenția la Jocurile Olimpice de la Tokyo a refuzat să plece în SUA, acolo unde era dorit de universități de top și a continuat în România. Înotătorul este plătit de CS Dinamo, care aparține de Ministerul de Interne. El încasează un salariu lunar de 7.000 de euro, potrivit Eurosport, fiind plătit din bani publici.

Salariul oferit de clubul de stat lui David Popovici, sportiv de talie internațională, dorit de marile universități din Statele Unite ale Americii, pălește în comparație cu ce primesc jucătorii de fotbal de la clubul Dinamo, care abia au retrogradat în Liga 2. De exemplu, Steliano Filip are 7.000 de euro, iar Andrei Radu bifează 9.000 de euro lunar, scrie gsp.ro.

Gigi Becali se numără şi el printre cei care i-au adus laude lui David Popovici, după performanța istorică.

„Ne mai dă și nouă Dumnezeu câte o bucurie. Îl arată pe David, care îl invinge pe Goliat. Asta este numai putere dumnezeiască. Ei au bani, bazine… vitaminizare. Nu are bazinele voastre și a venit să vă câștige peste voi. Asta e numai putere dumnezeiască”, a declarat Gigi Becali, pentru Pro Arena.

Cum arată o zi din viața lui David Popovici

Adolescentul David Popovici își începe zilnic antrenamentul la 7:00 dimineața, de luni până sâmbătă, împreună cu antrenorul lui, Adrian Rădulescu. Ajuns deja în lumina reflectoarelor la doar 17 ani, noul campion mondial a explicat cum arată o zi obișnuită din viața sa.

David a vorbit despre sacrificiile pe care trebuie să le facă:

Trezirea

Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00” 

Primul antrenament

„Merg la sală, apoi la primul antrenament. Intru în apă pe la ora 07:00 pentru primul antrenament. După primul antrenament, mă relaxez, intru la orele online cât mai apuc, încerc să mă odihnesc cât mai mult, să vin cu bateriile încărcate la al doilea antrenament, de la ora 16:00. Cam aşa decurge o zi monotonă. Se repetă destul de des”

Somnul

„Încerc până în ora 22:00 să merg la somn. Vreau măcar să mă apropii de opt ore de somn. E destul de greu la 22:00, mai vreau şi eu să vorbesc cu prietenii, cu iubita”

Foto Facebook