Camerele şi restaurantul/barul din Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac sunt gata să primească oaspeţi ori simpli vizitatori. Din cauza condițiilor meteorologice, lucrările au fost întrerupte. Astfel că, ineditul hotel a fost deschis într-o formă minimalizată, iar finalizarea completă este programată după Revelion.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este singurul obiectiv de acest fel din partea de sud-est a Europei.

Deocamdată, aventurierii care doresc să vină la Hotelul de Gheaţă ”Art & Ice” de la Bâlea Lac vor putea admira patru dintre camerele duble ale structurii deocorate prin sculpturi de gheaţă realizate de echipa artistului Eugen Petri:

 ”Pentru câteva zile, până după Anul Nou, s-a decis că trebuie luată o pauză în activitatea de edificare a Hotelului de Gheaţă, însă am marea bucurie să vă anunţ că împreună cu echipa de sculptori am finalizat sub formă de basorelief, sculptat în zăpadă şi gheaţă, pe marele artist Andy Warhol, celebra Marilyn Monroe, celebru conte Dracula reprezentând Hotel Transilvania din Cluj-Napoca şi pe Regina Maria a României.

În momentul de faţă lucrăm la punerea în operă din gheaţă şi zăpadă a Reginei Elisabeta a II-a, cu siguranţă cea mai mare iubitoare, susţinătoare şi colecţionară de artă pe care a cunoscut-o omenirea până în prezent”.

Temperaturile ridicate au afectat lucrările

Temperaturile neobişnuit de ridicate chiar şi la munte au afectat lucrările de la Hotelul de Gheaţă, ceea ce până acum nu s-a întâmplat în niciunul dintre cei 17 ani în care s-a construit la Bâlea Lac un Hotel de Gheaţă.

”Art & Ice”, cel de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac, va avea între 20 şi 24 de camere, restaurant şi bar, toate încăperile fiind unite printr-o serie de holuri.

Restauraurantul din gheaţă va promova Ruta Cafenelelor Istorice din Europa, care va ajunge în premieră pentru Europa la Bâlea Lac, reprezentând primul itinerariu tursitic promovat de cele de 48 de Rute Culturale acreditate de Consiliul Europei şi va purta numele New-York onorând una dintre cele mai celebre cafenele din Europa Centrală şi de Sud-Est, şi anume Cafeneaua New-York din capitala Ungariei, Budapesta.

Cât costă o noapte de cazare la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Fiecare cameră va purta numele unei personalităţi importante din diverse sectoare ale artei, artişti sau iubitori ai artelor. 12 camere vor purta numele unor personalităţi feminine, iar 12 vor fi numite după personalităţi masculine ale artei.

Personalităţile feminine care vor fi reprezentate în gheaţă în camerele hotelului sunt: Regina Maria a României, Regina Elisabeta a Marii Britanii, Madonna, Marilyn Monroe, Grace Kelly de Monaco, Corina Chiriac, Cecilia Cutescu-Stork, Haricleea Hartulari-Darclee, Angela Similea şi Marlene Dietrich.

În ceea ce priveşte personalităţile masculine a căror nume vor fi purtate de camerele din acest hotel, lista este deschisă de americanul Andy Warhol şi îi mai are în cuprins pe Contele Dracula/ Hotel Transilvania Cluj-Napoca, Mircea Codrea, Eugen Petri, Gheorghe Lazăr, Cătălin Botezatu, Lucian Blaga, Dan Dumitrana, Elvis Presley şi Freddy Mercury. O încăpere specială va fi numită Constantin Brâncuşi.

O noapte de cazare în luna ianuarie 2024 costă 100 de euro de persoană. 

Foto Facebook