Riscă 20 de ani de închisoare pentru că și-a dat pantalonii jos în avion și nu a purtat mască. Shane McInerney, fost fotbalist irlandez de 29 de ani, a provocat un adevărat haos în avionul cu care se deplasa la New York, pentru a se angaja ca antrenor în cadrul unei academii de fotbal.

Bărbatul originar din Galway, Irlanda, care a refuzat să poarte masca în timpul unui zbor Dublin-New York, a fost acuzat de „agresiune” şi „intimidare” pentru că şi-a „arătat fesele” în public. El riscă până la 20 de ani închisoare.

Fostul fotbalist și-a „arătat fesele” în public

Bărbatul de  29 de ani a fost acuzat că „a agresat şi intimidat un membru al echipajului de cabină al zborului 45 Delta Airlines din Dublin către aeroportul JFK”, la New York pe 7 ianuarie.

Justiţia federală îl acuză că a „refuzat în mod repetat să poarte masca”, a „aruncat o cutie de băutură care a lovit un pasager în cap”, că şi-a „dat jos pantalonii şi chiloţii şi şi-a arătat fesele unui membru al echipajului şi pasagerilor” şi în cele din urmă şi-a „scos şapca ca să o pună pe capul căpitanului”. 

Irlandezul a fost reținut, dar apoi eliberat după achitarea cauțiunii de 20.000 de dolari, iar acum așteaptă procesul.

Zero toleranță pentru pasagerii care refuză să poarte mască

Administrația Federală a Aviației din Statele Unite a stabilit zero toleranță pentru pasagerii care refuză să poarte masca de protecție și pun, astfel, în pericol, și sănătatea celorlalți participanți la zbor.

Personalul de zbor al companiilor se confrunta cu un număr foarte mare de cazuri de violenţă verbală sau fizică din partea unor persoane care refuză să respecte această regulă.

Recent, un avion al companiei American Airlines, pe traseul Miami – Londra, s-a întors la jumătatea drumului, după ce unul dintre pasageri a refuzat să poarte masca de protecție.

Captură video