Ajuns la aproape 78 de ani, vârstă pe care o va împlini în luna iulie, Ilie Năstase este dezamăgit de evoluția tenisului din România.

După ce naționala noastră a retrogradat în cel de-al treilea eșalon în Cupa Davis, ca urmare a înfrângerii suferite în Grecia, Ilie Năstase i-a pus la zid pe organizatorii Cupei Davis, afirmând că această competiție nu mai seamănă deloc cu aceea în care a jucat și el pe vremuri.

Într-un interviu pentru ProSport, Ilie Năstase a afirmat că numele competiției ar trebui schimbat, mai ales că formatul Cupei Davis a suferit mai multe modificări în ultimii ani.

„Nu vreau să compar unde am fost odată, că nu e momentul bun. E altceva! Nu mai e Cupa Davis ce a fost odată, cu cinci seturi, jucau fiecare în alte țări. Acum văd că finala e într-un loc, undeva, se întâlnesc toate, mi se pare că în Spania. Deci Cupa Davis e schimbată pentru mine, nu mai e ce știam eu și toată lumea care a jucat pe timpurile acelea.

Deci au făcut foarte rău ce au făcut! Trebuia să joci 7-8 meciuri să ajungi în finală și ăla care câștiga cu un an înainte te aștepta. Mergeai prin Brazilia, prin India, se organiza tenisul. Acum nu mai e, gata, s-a terminat. Acum e un turneu așa, mai minimal, care nu mai are nicio valoare.

Degeaba îi spun Cupa Davis, ar trebui să îi schimbe și numele. Să pună «Meciuri demonstrative între țări» și gata. Pentru mine, Cupa Davis nu mai există! Cupa Davis pe care am cunoscut-o eu era altceva, o competiție foarte interesantă, cu mult meciuri de cinci seturi”, a spus Ilie Năstase.

foto: Profimedia