O întâmplare de-a dreptul șocantă a avut loc vineri seară, în jurul orei 22.00, la Westminster Hall, locul în care se află sicriul Reginei Elisabeta a II-a.

După ce a așteptat aproape 14 ore la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a, un bărbat a făcut un gest incredibil: a ieșit brusc din rând și a încercat să smulgă steagul care se afla pe sicriu!

Potrivit jurnaliștilor de la The Sun, gărzile regale au fost luate prin surprindere și nu au intervenit, cei care l-au imobilizat pe bărbat fiind polițiștii.

„Am crezut că cineva a leșinat și apoi am auzit un țipăt. Cineva s-a apropiat de sicriu, a apucat steagul și l-a tras în sus. Au luat partea de jos și au fluturat-o, aproape pentru a vedea ce era dedesubt. S-a întâmplat atât de repede. Am fost foarte supărat. Este o lipsă de respect față de trupul neînsuflețit.  Pur și simplu nu este ceea ce credeai că vei vedea vreodată”, a spus, pentru sursa citată, un martor.

„Majoritatea oamenilor de la coadă vorbesc între ei. El a ieșit în evidență prin faptul că era tăcut. Am văzut câțiva oameni care au încercat să inițieze o conversație cu el, dar nu a dat curs discuțiilor. A ajuns la sicriu și a ridicat steagul, oamenii erau șocați. Ceea ce m-a surprins este că nu s-au mișcat gărzile. Totul a fost lăsat în seama Poliției”, a spus și o martoră.

Chiar dacă identitatea bărbatului nu a fost făcută publică, un comunicat al poliției anunță că acesta a fost arestat: „Vineri, 16 septembrie 2022, în jurul orei 22.00, ofițerii de la Comandamentul de protecție parlamentară și diplomatică al Poliției metropolitane au reținut un bărbat în Westminster Hall în urma unei tulburări. El a fost arestat pentru o infracțiune în conformitate cu Legea privind ordinea publică și este în prezent în custodia poliției”.