Jandarmeria Română scoate la concurs 1200 de locuri de ofițeri și subofițeri prin încadrare directă.

„În perioada următoare, Jandarmeria Română va scoate la concurs 1200 de locuri de ofițeri și subofițeri prin încadrare directă. Dacă vrei o carieră dinamică și provocatoare, urmărește paginile de internet și conturile de social media ale unităților de Jandarmerie din toată țara și află calendarul concursurilor. Te așteptăm în echipa noastră!”, transmite Jandarmeria Română.

„Sunt posturi necesare pentru a redimensiona structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală de Paşapoarte, Jandarmeria Română. (…) Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi. Cei de la Imigrări gestionează valul de refugiaţi care au intrat în România, (…) dar sunt, de asemenea, posturi necesare şi pentru a gestiona situaţiile speciale pe care Poliţia le are în grijă, structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică”, a explicat Cărbunaru.

Cât câștigă un jandarm în România

Instituțiile jandarmeriei publică des tabelele cu minimul și maximul veniturilor salariale achitate personalului din Inspectoratele de Jandarmi Județene. Iată ce salarii se oferă.

Spre exemplu, veniturile ofițerilor din Arad, cu funcții de comandă, din luna noiembrie 2021, se situează între 3,110 și 8,634. În cazul celor care dețin funcții fără comandă, salariile variază între 3,578 și 4,868. În cazul subofițerilor, care ocupă doar funcții fără comandă, salariile sunt ceva mai mici.

Aceștia câștigă lunar între 2,222 și 4,561. Cele mai mari salarii sunt în București. Un ofițer cu funcție de comandă a încasat în luna iunie 2021, un salariu net de 10,417 lei, potrivit jandarmeriabucuresti.eu. Iată și restul salariilor:

personal contractual (funcții fără comandă): 971 lei – 2.679 lei

ofițeri cu funcții de comandă: 656 lei – 10,417 lei

ofițeri fără funcții de comandă: 2,220 lei – 7,324 lei

maiștri militari (funcții fără comandă): 2, 315 lei – 3,517 lei

subofițeri: 6,748 lei

Foto Facebook