Doi soţi şi-au dat fiul în judecată, cerând ca acesta şi soţia lui să le ofere un nepot în termen de un an. În caz contrar, instanţa să îi oblige să le plătească despăgubiri de 650.000 de dolari.

Caz straniu

Se întâmplă în India, unde Sanjeev şi Sadhana Prasad vor să-și recupereze cheltuielile cu creșterea și educarea fiului lor. Ei declară că şi-au cheltuit toate economiile pentru a-l creşte şi a-l educa pe fiul lor, în prezent pilot de avion. De asemenea i-au organizat acestuia o nuntă luxoasă. Ei vor acum un nepot sau ca investiţia să le fie rambursată.

Soţii Prasad și-au depus plângerea săptămâna trecută la Tribunalul din Haridwar. Potrivit avocatului cuplului indian, Arvind Kumar, plângerea va fi examinată de un tribunal din nordul Indiei pe 17 mai.

"Fiul meu este căsătorit de şase ani, dar el şi soţia lui încă nu plănuiesc să facă un copil. Dacă am avea un nepot cu care să ne petrecem timpul, durerea noastră ar deveni suportabilă", se plâng soții.

Nunta și luna de miere, extrem de costisitoare

Compensaţia de 50 de milioane de rupii (650.000 de dolari) conţine costul generat de petrecerea de nuntă organizată într-un hotel de cinci stele, un automobil de lux în valoare de 76.000 de euro şi plata pentru luna de miere pe care tinerii căsătoriţi au petrecut-o în străinătate.

Soţii Prasad au mai spus că au trebuit să achite 62.000 de dolari pentru ca fiul lor să urmeze un curs de pilot de avioane în Statele Unite, înainte ca acesta să se întoarcă în India fără un loc de muncă.

Au făcut împrumut

"De asemenea, am contractat un împrumut pentru a ne construi o casă şi acum ne confruntăm cu numeroase dificultăţi financiare. Suntem tulburaţi şi din punct de vedere psihologic, pentru că locuim singuri", au adăugat soţii Prasad.

Foto Imago