Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat la 12 septembrie că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Simona Halep a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar cazul său va fi judecat în februarie 2024.

Simona Halep a declarat, într-un interviu pentru Euronews, că pentru ea a fost un şoc faptul că a fost depistată pozitiv şi a precizat că visează să se întoarcă la Paris după o hotărâre a TAS în favoarea sa.

Simona Halep, noi declarații

Într-un interviu pentru Paris Match, sportiva noastră a mărturisit că visul ei este să revină pe teren, dar și să pună punct carierei sale în proprii termeni: “Sunt victima unei nedreptăţi. Aştept deja de mai mult de un an. Nu am dormit bine majoritatea timpului. Sunt o persoană emotivă şi înainte de fiecare meci eram stresată şi simţeam asta în stomac. În acest an fiecare zi a fost aşa.

Visul meu este să revin, indiferent de vârstă, pentru că vreau să fiu pe teren şi să decid eu cum îmi închei cariera în tenis. Cred că merit asta, după munca depusă toată viaţa şi sacrificiile făcute pentru tenis. Ar fi un dezastru să stau patru ani departe de tenis. Nici măcar nu vreau să mă gândesc la asta. Sunt pregătită de luptă. Nu renunţ uşor”, a spus Simona Halep.

Sportiva a menţionat că de ceva timp nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou şi că au trecut mai multe luni de când a vorbit ultima dată cu Patrick Mouratoglou.

Simona Halep a precizat că apreciază faptul că Patrick Mouratoglou şi-a recunoscut greşeala, “Sunt sigură că nu a fost intenţionat şi apreciez că recunoaşte că greşeala a fost a lui şi a echipei sale. Da, ei sunt cei care mi-au dat acel supliment alimentar. Şi pentru această greşeală – greşeala lor – eu sunt singura care plăteşte un preţ mare: cariera mea de 25 de ani distrusă”, a adăugat ea.

Foto Facebook