Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, după ce a învins-o pe cehoaica Marketa Vondrousova cu 7-6 (7/3), 6-4.

Românca a obținut astfel cea mai bună performanță a sa la turneul din SUA.

Sorana Cîrstea (32 ani, 74 WTA) s-a impus după o oră şi 35 de minute. Ea a atins astfel sferturile de finală în Sunshine Double, turneele de la Indian Wells şi Miami.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA.

Următoarea adversară a româncei va fi învingătoarea dintre belarusa Arina Sabalenka, a doua favorită, şi cehoaica Barbora Krejcikova, cap de serie numărul 13.

Care e secretul succesului româncei

Într-un interviu acordat france24.ro Sorana Cîrstea a ținut să-l laude pe antrenorul său Thomas Johansson.

"Când joci bine, totul devine automatizat. Nu te gândești prea mult, tenisul e mai simplu. Când nu ai încredere, atunci gândești prea mult fiecare minge și joci mai mult în minte fiecare punct, ai tendința de a complica lucrurile. El m-a făcut mai conștientă de tot, m-a învățat cum să fiu mai deșteaptă când vine vorba de tenis. Cred că el a fost unul dintre cei mai buni tenismeni în ceea ce privește "citirea" jocului adversarilor, cu cel mai bun IQ al tenisului. Își citea adversarii foarte, foarte bine și acum mă învață și pe mine asta. Am simțit că îmi lipsea complet complet asta".

Sorana Cîrstea consideră că forma excelentă pe care o traversează i se datorează în special lui Thomas Johansson, antrenorul cu care lucrează de numai câteva luni. Aceasta i-a schimbat total viziunea asupra tenisului și a ajutat-o să progreseze.

"Mă concentram doar pe jocul meu înainte și încă fac asta, pentru că am un joc agresiv, însă am devenit mai inteligentă în joc cu el. Mental, felul în care mă face să văd jocul de tenis e diferit față de cum eram obișnuită. A venit cu o viziune excelentă și îți poți da seama că a fost in jucător de top. Tehnic, tactic, dar mai ales mental este la nivel de top. Am făcut un progres foarte mare și i se datorează, în mod cert, lui Thomas", a mai spus Sorana Cîrstea.

Foto Instagram