Un primar din Mexic s-a căsătorit cu un crocodil. S-a întâmplat în San Pedro Huamelula, sud-vestul Mexicului. Ceremonia, aparent bizară, este de fapt un ritual de dinainte de cucerirea spaniolă, prin care liderul unei comunitați cere naturii prosperitate și abundență. De la petrecere nu au lipsit muzica tradițională și dansurile cu specific local. 

Ceremonie simbolică este menită să le aducă localnicilor prosperitate, hrană și o viaţă liniştită. Indigenii spun că reptila, uneori crocodil, alteori caiman, este o zeitate care o reprezintă pe Mama Pământ. Căsătoria sa cu liderul local simbolizează unirea oamenilor cu divinitatea.

Nuntașii i-au cerut să sărute „Mica Prințesă”

Primarul a fost implorat de oameni să confirme cu un sărut unirea dintre Prințesă reptilă și umilul ei subordonat. Edilul a acceptat rugămintea localnicilor și și-a îndeplinit misiunea de mire.

"Aşa cum am explicat, este uniunea a două culturi, uniunea dintre Huaves şi Chontales. Este expresia problemelor dintre aceste culturi. Este unirea simbolică dintre prinţesă ( crocodilul ) şi un subordonat", a declarat Victor Hugo Sousa, primarul din San Pedro Uamelula.

Captură Video