Un român stabilit în Italia a reușit să facă o pizza unică, care este la mare căutare printre clienții restaurantului.

Bărbatul a făcut în Italia prima pizza cu foiță de aur. Fiecare pizza e servită cu melodia „We Are the Champions”, ca un ritual al localului.

„Clientul trăiește un moment de glorie”, explică Robert Nedea, proprietarul restaurantului.

”Aurul este singurul metal comestibil pur și a fost întotdeauna un simbol al puterii. Chiar și mâncatul ei te face să te simți puternic, puternic”.

Cât costă şi ce ingrediente conţine pizza de aur?

Pizza „Mimi La Regina d’Oro 24K” de la restaurantul „Da Robert” este făcută cu mozzarella, sos de roșii, 200 de grame de burrata di bufala, frunze de busuioc și fulgi de aur, 100% comestibile.

Produsul cu aur pur de 24 de carate costa 99 de euro. Restaurantul se află în Lido di Jesolo, lângă Veneția, și aparține românului Robert Nedea. Ideea de a face pizza cu aur i-a fost sugerată lui Robert de fiul său, Alessandro.

”În restaurantele din Dubai presară fripturile cu aur și le vând cu o mie de dolari. Ar trebui să facem asta și pe pizza!”, i-a recomandat fiul.

 Între patru și cinci clienți pe săptămână comandă cel mai scump fel de mâncare din meniu: „Săptămâna trecută am vândut cinci într-o singură seară! De obicei sunt turiști străini, dar și oameni de afaceri locali și tineri care vor să exagereze. Cei care cumpără pizza cu aur o fac pentru a-i impresiona pe cei de la masă sau pe chelnerițele noastre, lăsând un bacșiș de minim 25 de euro. De asemenea, ei comandă de obicei și o sticlă de șampanie”, explică pizzerul.

Foto Facebook