Castelul Chillon sau Castelul Vrajitoarelor, Montreux, Elvetia

In jurul Castelul Chillon, situat pe malul lacului Leman, s-au creat numeroase legende. Una dintre ele spune ca in acest castel erau intemnitate si torturate femeile despre care se credea ca sunt vrajitoare.

Padurea Fermecata, Oberursel, Germania

Exista un taram in care oamenii inca respecta natura, iar padurile nu sunt defrisate ci invaluite intr-o aura de mister. Padurea de langa oraselul Oberursel din Germania este doar un astfel de exemplu.

Castelul din povesti (Neuschwanstein), Schwangau,Germania

Construit la poalele muntilor Alpi, in micuta comuna bavareza Schwangau, castelul Neuschwanstein si-a capatat de-a lungul timpului titlu de Castelul din Povesti. Despre castel se spune ca a fost folosit drept model pentru castelul printesei Aurora, personajul principal al basmului Frumoasa din Padurea Adormita.

Turnul lui Rapunzel, Huddersfield, Marea Britanie

Stiti de Rapunzel, printesa inchisa intr-un turn inalt si la care nimeni nu putea ajunge. Eh, bine, despre Castle Hill din Huddersfield, Marea Britanie se crede ca ar fi fot turnul in care printesa cu par de legenda a fost inchisa.

Castelul Bantuit, Stonehaven, Scotia

Castelul din Stonehaven are o istorie tumultoasa. Intr-una din perioadele mai putin infame, in 1685 mai exact, 122 de femei si 45 de femei au fost inchis in una din aripile castelului. Unii au murit de foame sau din cauza bolilor, in timp ce altii au fost omorati in timp ce incercau sa evadeze. Se spune ca locul este bantuit de sufletele celor care si-au pierdut viata aici.

 Casa Hobitilor, Tara Galilor

Simon Dale a lasat in urma agitatia orasului, betoanele si aerul irespirabil si a construit o casuta parca rupta dintr-o poveste, undeva in Tara Galilor.

Turnul lui Hercules, Coruna, Spania

Potrivit legendei, acesta este locul in care Hercules s-a luptat cu uriasul Gerion. Dupa o lupta care a durat trei zile si trei nopti din care Hercules a iesit invingator, eroul grec a ingropat capul si armele uriasului pentru ca in acest loc sa fie construit farul.

Bagan, Myanmar

Despre Bagan, orasul antic al Myanmarului, legenda spune ca ar fi numarat nu mai putin de patru milioane de temple. In realitate, arheologii au numar vreo 5.000, o cifra oricum ridicata. Lacas al credintei budiste, Bagan bolboroseste de legende, povestiri si mituri. Sunt atatea, incat ne-a fost greu sa ne oprim doar la una.

destinatii de basm - 2

destinatii de basm - 3

destinatii de basm - 4

destinatii de basm - 5

destinatii de basm - 6

destinatii de basm - 7

destinatii de basm - 8

destinatii de basm - 9

destinatii de basm - 10