1. Serban Foarta e un maestru al cuvintelor. Citindu-l, ai uneori impresia ca vorbeste o limba straina, pe care o pricepi, dar pe care nu ai putea-o reproduce: estetica lui Foarta.

2. Radu Cosasu – uraste sa apara la tv (a dat un singur interviu, cel putin in ultimii ani). Daca ar aparea mai des, lumea noastra ar fi mai frumoasa. Macar ii citim saptamanal in Dilema Veche articolele savuroase, subtile si ii avem mereu Supravietuirile.

3. Stefan Agopian – e greu sa-l asemeni pe Agopian cu altcineva. E original pana la imposibilitatea de a-l incadra undeva, rafinat, cu aerul unui clasic manierist contemporan.

4. Emil Brumaru – ghidus, ludic, mereu indragostit, surprinzator, face domnisoarele sa roseasca si sa viseze. Poeziile lui Emil Brumaru, mai ales cele erotice, ar trebui sa devina hituri.

5. Filip Florian – pentru ca stie sa spuna povesti. Pe Filip Florian il citesti si nu are cum sa nu-ti placa, sa nu stai cu cartea la cap si sa-ti para rau cand se termina. Incercati! Garantam ca functioneaza la fel.

6. Razvan Radulescu – dincolo de scenariile de filme bune de dus la festival pe care le scrie, Razvan Radulescu e un prozator extraordinar. Daca Viata si faptele lui Ilie Cazane, o carte frumos construita si scrisa, mai poate trece fara scantei, Teodosie cel Mic e spectaculoasa, una dintre cele mai cele carti ale literaturii romane contemporane.

Citeste aici continuarea articolului

Autor: Cristina Foarfă

Citeste mai mult pe www.bookaholic.ro