La fel ca si tie, si noua debarbatilor, ne ia mult pana sa ne amintim lucruri. Alea triste de obicei fug dupa o bere la meci sau o seara de povesti cu prietenii.

Chiar e prea mult de cand am plans ultima oara la UN FILM, nu? Totusi, sa nu lasam foaia goala ca la testele alea complicate de mate din liceu. Asta nu-i trigonometrie.

Sa vedem cat suflet mai avem in noi.

Asta-i topul nostru, asteptam completari. In functie de cat sunteti de convingatori, putem opera modificari fundamentale in el. Lacrimile vand bine.

1. Titanic

Daca urasti filmele, crezi ca actorii sunt niste sudori ratati si nu vezi rostul biletului de cinema, pe asta SIGUR ai facut cumva sa-l vezi. La vremea lui, a fost mai popular decat oracolul celei mai frumoase fete din clasa. Acum, are like-uri cat toata populatia Romaniei pe Facebook si peste cativa ani te ameninta cu o aparitie geniala in 6D.

Pana atunci, sa va amintim povestea. O fata de milioane (de dolari) uita ca i-a promis unui bogat plictisitor ca-l ia de sot dupa calatoria vietii lor.

Pe Titanic, vaporul-oras in care traiesc visele a cateva mii de oameni disperati sa aiba o viata mai buna in America, se indragosteste de baiatul-problema de la subsol. Adica, unul dintre aia pe care a fost educata sa-i ignore ca semn de respect maxim.

O tinere de mana face banii sa dispara si le arata ca isi pot pune sufletele la un loc. Clasic, dar frumos, pana la urma. Actiune, scena hot cu mana lipita de geamul aburit (interzisa sub 12 ani :) ) si desenul nud care devine simbol al amintirii pentru versiunea 80+ a fetei de bani gata. Pana aici nu e nimic impresionant, nu?

Finalul anuntat de iceberg e, insa, cu multe lacrimi. In special pentru cei care traiesc drama de a nu-si putea continua visul. Zambetul povestii de dragoste ti se evapora de pe fata si are tendinta sa se intoarca in picaturi. Eh, doar pentru cei slabi.

2. Sweet November

Charlize Theron e atat de simpatica, incat nu merita sa fie bolnava nici macar in filme. I se intampla de data asta, intr-o poveste de care o sa te tot legi dupa ce vezi filmul. Bucuria pe care le-o poti oferi celor din jurul tau e un detaliu pe care nu-ti propui prea des sa ti-l amintesti.

Filmul asta munceste mult in locul tau. Iti aduce sufletul mai aproape de minte si te tine macar cateva secunde in plus treaz, seara, inainte sa adormi.

Cateodata chiar e bine sa nu te mai multumesti cu certitudinile din viata ta. Ai un loc de munca (daca esti norocos), crezi ca esti bogat doar cand numeri bani si uiti despre ce-i vorba de fapt. Daca n-ai vazut filmul, chiar merita sa ai rabdare doua ore pentru un review sentimental care pana la urma o sa-ti prinda bine.

3. A walk to remember

Fata stearsa pe care n-o remarci decat atunci cand ai chef de glume proaste iti poate arata in orice moment ca e mai tare decat tine. Gandeste-te ca n-o face doar ca sa nu te umileasca in fata celor ca tine. Oamenii buni stiu ca persoana I ar trebui sa fie de fapt ultima dupa 'tu' si 'el'.

Daca iti pierzi imaginea, chiar nu mai esti nimic. Asta daca nu te trezesti la timp. Dupa ce vezi 'A walk to remember' nu-ti vine doar sa te impaci cu toti oamenii pe care stii ca i-ai suparat. Ai tendinta sa-ti analizezi si structura listei de prieteni. Poate sunt unii pe care acum ii simti in plus.

Pentru ca, in final, contezi doar tu si omul care ti-a aratat ca merita sa schimbi lumea de mana cu el. Partea care aproape ca te doare desi nu faci decat sa te uiti la un film e cand iti dai seama ca poti sa ramai fara el intr-o secunda.