1. Nu te închide niciodată la nasturele de jos!
Regulile de bază pentru purtarea unui costum menționează că nasturele de sus va fi întotdeauna închis, cel de la mijloc poate fi închis sau nu, dar nu face o diferență majoră, iar cel de jos va rămâne mereu deschis.

Istoria ne arată se opta pentru un costum cu toți nasturii închiși în momentul în care un bărbat călărea. Pe șaua calului, închiderea completă îi oferea o anumită stabilitate. Drept urmare pentru participarea la un eveniment elegant, deschiderea nasturelui de jos va oferi libertatea materialului să se miște odată cu participantul.
Aceste detalii se aplică și pentru momentul în care purtăm o vestă sau un cardigan.

2. Nu uita să tai cusăturile costumului!
Deși nu pare natural, primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce ai achiziționat un costum este să iei o mică foarfecă și să începi să tai cu atenție și precizie. Vei începe de la buzunare; rând pe rând vei desface fiecare cusătură a buzunarelor care le ține unite de costum. Astfel te vei asigura că vei putea să îți pui o batistă la piept sau că vei putea să îți ascunzi ceva în buzunarul lateral.

Al doilea pas este să elimini țesătura cu brandul costumului. Chiar dacă îți dorești să epatezi și să le arăți tuturor firma de la care l-ai achiziționat, te asigurăm că va fi mult mai elegant dacă nu o vei face în acest mod.

3. Nu lăsa deoparte asortarea cravatei cu reverul!
Ai crezut că ești gata de purtare după ce ți-ai ales costumul, l-ai potrivit constituției tale și i-ai ales cămașa potrivită? Cu siguranță nu! Mai ai câteva elemente de bifat înainte de a pleca de acasă.

Unul dintre acestea este să te asiguri că dacă reverul costumului tău este unul mare, atunci și cravata va fi mare, sau vei opta pentru o cravată subțire când reverul este și el la fel. În cazul în care vei combina o cravată subțire cu un rever mare riști să atragi atenția asupra ta într-un mod neplăcut deoarece gâtul tău va părea mai mare, iar umerii foarte groși.

Cu siguranță purtarea unui costum necesită foarte multă atenție și timp acordat pentru a te asigura că atragi privirile celor din jur, dar te va ajuta și să emani încredere și siguranță atunci când vei fi atent la toate detaliie.