Atunci când oamenii se gândesc la un bărbat serios, asociază acest lucru cu o anumită imagine. De la haine și tunsoare până la atitudine, îți poți controla aspectul mai mult decât crezi ca să lași impresia potrivită - iar accesoriile sunt o parte importantă din această ecuație. Iată 5 accesorii de care orice bărbat are nevoie:

1. Ochelarii de soare

Ochelarii de soare te pot face să arăți mai sexy și mai misterios. Ca model, optează pentru ochelari de soare cât mai masculini ca stil, dar care să se potrivească și cu fizionomia ta. Dacă îi alegi online, în unele cazuri poți filtra rapid după tip (cum ar fi ochelarii pilot, trapez sau browline) și culoare, ca la Edel Optics. Și, din fericire, chiar este recomandat să nu porți ochelarii de soare doar vara. Razele UV de care te protejează acționează și în restul anului, chiar dacă lumina nu are aceeași intensitate.

2. Ceas

Orice bărbat trebuie să aibă un ceas. Modelul ales spune multe despre tine: dacă ești un tip aventuros, orientat către carieră, sportiv, discret, extravagant și nu numai. Așa că treci peste prejudecata că nu mai avem nevoie de ceasuri odată ce putem vedea cât e ora la telefonul mobil. În plus, un ceas te ajută în mod inconștient să fii mai responsabil, să ajungi la timp la întâlniri și, în general, să te încadrezi mai bine în timp.

Atunci când alegi ceasul, e mai important decât în cazul altor accesorii să îl potrivești cu hainele pe care le porți. Pentru unii, e chiar o decizie bună să aibă două tipuri de ceasuri: unul casual sau sport și unul formal, ideal pentru costum. Din fericire, pentru unele modele, e suficient să schimbi brățara ceasului, potrivit The Idle Man.

3. Cravată

În garderoba ta, ar trebui să existe mereu un costum, ca să fii oricând gata pentru un eveniment formal. Aceeași e situația cu cravata. E o greșeală să alegi o cravată la întâmplare. Aceasta va atrage cel puțin la fel de multă atenție, în comparație cu costumul. Atunci când alegi o cravată, ai grijă să fie proporțională cu reverul sacolului. Un rever îngust are nevoie de o cravată îngustă, iar un rever lat de o cravată pe măsură.

Înainte să cumperi o cravată, examinează materialul și optează pentru unul de calitate, în special pentru mătase sau, de ce nu, pentru cașmir. În ceea ce privește culoarea, regulile nu sunt la fel de precise, fiind mulți factori care pot influența decizia ta. Însă e bine de știut, potrivit Art of Manliness, că o cravată roșie pe o cămașă albă va atrage atenția, iar o cravată dintr-o singură culoare e mult mai ușor de asortat decât una cu un model complex.

4. Curea

Orice bărbat are nevoie de un set de curele de calitate. În ceea ce privește culorile, e bine să ai la dispoziție atât o curea maro, cât și una neagră, ca să îți poți potrivi cureaua cu pantofii. Totodată, curelele ar trebui alese și în funcție de stilul vestimentar. Ai nevoie atât de o curea pentru blugi, la o ținută semi-casual, cât și una potrivită pentru cel mai elegant costum. Ca factori în alegerea curelei, ia în considerare lungimea, materialul, lățimea și culoarea ei.

Sursă foto: Shutterstock