1. Daca nu ai nimic dragut de zis, mai bine taci. Este bine sa fii “dragut”, dar cateodata lucrurile, chiar daca nu sunt “dragute”, trebuie spuse. Daca nu inveti de mic sa-ti spui parerea, cand vei fi mare iti va fi foarte greu sa-ti sustii punctul de vedere in fata celorlalti. In plus, daca nu-ti exprimi sentimentele, frustrarile, ai toate sansele sa ai probleme cu stomacul, inima sau sa ai dureri frecvente de cap. Regula principala ar trebui sa fie sa nu ascunda “adevarul”.


2. Esti prea mic ca sa intelegi. Total gresit! Chiar daca sunt mici, copiii inteleg mai multe decat ti-ai putea inchipui. Iar aceste lucruri sunt dovedite stiintific. Mai multe studii au aratat faptul ca IQ-ul creste semnificativ de la generatie la generatie. Implica-ti copiii de mici in orice discutie, raspunde-le la toate intrebarile, invata-i sa ia decizii. Niciodata nu sunt “prea mici” pentru a intelege.

 

3. Nu haina face pe om. Este adevarat ca nu trebuie sa judeci un om dupa aparente, insa, nu trebuie sa iti inveti copilul sa ignore prima impresie. Daca la interviul pentru un job te duci in izmene si cu sosetele vechi de doua saptamani, cu siguranta nimeni nu va sta sa te “studieze” dincolo de “ambalaj”. Fie ca iti place sau nu, prima impresie (chiar daca o consideri superficiala) este vitala pentru supravietuirea intr-o comunitate.

 

4. Esti tanar o singura data. Tineretea si batranetea pot fi doar o stare de spirit. Un sondaj realizat de New York Times a scos la iveala faptul ca oamenii considera ca batranetea incepe dupa varsta de 68 de ani. Totusi, persoanele intervievate, cu varsta peste 65 de ani, considerau ca batranetea incepe dupa 75 de ani. Daca ai grija de corpul tau si de starea ta de spirit, poti fi tanar, indiferent de varsta.