Cărnuri grase

carne

 

Mare parte din carnea de miel, vită şi porc este bogată în grăsimi saturate - cele mai rele dintre grăsimile pe care trebuie să le evitaţi.

Ele contribuie la creşterea nivelului de colesterol, blocarea arterelor şi la apariţia maladiilor cardiace. Grăsimile saturate sunt şi bogate în calorii, deci provoacă îngrăşarea. Alege tipuri de carne slabă, precum puiul şi peştele sau nu consumaţi deloc carne.

Zahărul

zahar

 

Zahărul nu înseamnă nimic altceva decât calorii goale şi nu este necesar în dietă. De fiecare dată când consumaţi alimente şi băuturi dulci, ca bomboane sau băuturi acidulate, caloriile sunt repede stocate în organism ca grăsimi şi nu sunt arse imediat.

Evitaţi orice tip de băutură sau alimente care au în compoziţie zahăr adăugat.

Alimente albe

paine

 

Alimente precum pastele, biscuiţii, pâinea din făină albă nu au aproape deloc valoare nutriţională, pentru că sunt foarte procesate. De asemenea, multe au adăugate zahăr şi grăsimi trans.

Ele oferă rapid senzaţia de saţietate însă această senzaţie dispare şi ea rapid. Rezultatul este că tentaţia de a mânca şi mai mult este mai mare.

Alcool

alcool

 

Este o altă băutură bogată în calorii goale. Pentru a înrăutăţi situaţia, multe băuturi sunt amestecate cu produse dulci (sirop).

În afară de faptul că sunt bogate în calorii goale, care sunt stocate în organism ca grăsimi, alcoolul distruge ţesutul muscular.

Chipsurile de cartofi

Chips

 

Şi acest tip de aliment este bogat în grăsimi goale. Altă problemă este că acestea nu oferă senzaţia de saţietate, deci oamenii sunt tentaţi să consume mai mult, aducând în organism un număr şi mai mare de calorii (aceeaşi cantitate poate fi înlocuită cu seminţe, alune sau fructe - ele vor oferi senzaţia de saţietate mai mult timp şi sunt mai sănătoase).