Bărbații afectați de stres pot suferi de stări de anxietate, insomnii, oboseală cronică și chiar depresie și pot recurge la unele comportamente nesănătoase pentru a face față acestor presiuni. De aceea, este important să știi care sunt metodele și tehnicile prin care te poți elibera de stres. Acestea care te pot ajuta să te relaxezi și să uiți pentru o vreme de toate problemele.

Privește focul

Poate că celebrele graffiti-uri cu mesajul „privește cerul” ar trebui înlocuite cu unele care sa te îndemne să privești focul. Asta deoarece un studiu realizat de Universitatea din Alabama a descoperit că atunci când stai lângă un foc tensiunea arterială se reduce semnificativ, iar persoanele care privesc timp de 15 minute cum arde un foc de tabără sau cel din șemineu reușesc să își scadă tensiunea sistolică cu până la șase puncte, iar cea diastolică scade, în medie, cu trei puncte.

Dacă locuiești la casă, ai posibilitatea de a-ți construi sau cumpăra propriul șemineu. Acesta poate deveni noul punct de atracție al locuinței tale și te va ajuta să impresionezi plăcut orice femeie. Tot ce ai de făcut este să urmezi acești pași explicați pe înțelesul tuturor și să vezi care dintre tipurile de șeminee se potrivește cel mai bine în casa ta.

După cum observi, de când fostele magazine Mr. Bricolage au trecut sub brandul Mathaus au apărut și oferte avantajoase pentru cei care vor să își îmbunătățească locuința, chiar și prin cumpărarea unui șemineu.

Pune-ți sângele în mișcare prin sport, acasă

Nu trebuie sa mergi zilnic la sală pentru a te bucura de toate beneficiile mișcării, mai ales ca unele exerciții le poți face și acasă. Ia-ți niște gantere și o bicicletă eliptică și folosește-le de fiecare dată când simți că nu poți adormi sau când te simți copleșit de stres. Îți poți pune un episod din serialul preferat și poți pedala câteva zeci de minute sau poți căuta pe internet câteva exerciții ușoare pe care le poți efectua oriunde. Acest lucru te poate ajuta să scapi de insomnii sau, dimpotrivă, sa te energizezi atunci când te simți prea obosit ca să mergi la sală, să ieși în oraș sau să te apuci de treabă prin casă.

Evită orele de vârf în trafic

Studii recente au arătat ca nivelul stresului în cazul bărbaților crește cu 60% atunci când se află blocați în trafic, de șapte ori mai mult decât în cazul femeilor. Încearcă să îți reduci nivelul de stres prin evitarea aglomerației din trafic la orele de vârf. Poți alege, de asemenea, să circuli cu mijloacele de transport în comun ori cu cele alternative, cum ar fi bicicleta sau trotineta electrică. Vei observa că ajungi la birou sau acasă cu mintea mult mai limpede și cu mai multă energie, pentru că nu te vei mai consuma la fel de mult psihic ca atunci când ești prins într-un ambuteiaj.

Nu îți aglomera programul mai mult decât e cazul

Din dorința de a face cât mai multe lucruri cât mai repede, avem tendința de a ne aglomera programul zilnic până când ajungem să nu mai avem deloc timp pentru noi. Fiecare bărbat are nevoie de o pauză de respiro și de un timp care să fie doar al lui. Indiferent că trebuie să îți faci timp pentru job, parteneră, prieteni sau familie, ai grijă să îți aloci câteva ore săptămânal pe care să le petreci doar tu cu tine.

Timpul în care ești singur te poate ajuta să îți pui gândurile în ordine, să îți prioritizezi sarcinile, dar și să te eliberezi de o parte de stres și să te deconectezi. Indiferent că ieși la o plimbare, te joci pe calculator sau te uiți la un serial, aceste câteva ore petrecute cu tine pot fi cu adevărat benefice, dacă nu le neglijezi.

Evită excesele de cafea și alcool

Cafeaua și alcoolul pot avea efecte devastatoare în combinație cu stresul. Nu numai că te vei simți mai rău după ce le consumi, însă pe termen lung ele îți pot afecta și sănătatea, în special dacă ai tendința de a face excese. Problema e că oamenii sunt predispuși la astfel de excese tocmai în perioadele stresante din viața lor. De aceea, ai grijă să îți dozezi cum trebuie cafeaua pe care o bei zilnic și să nu consumi mai mult de două- trei beri sau pahare de vin pe săptămână.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, cu siguranță vei simți o îmbunătățire privind starea ta psihică, iar stresul se va diminua considerabil. Secretul este să ai un stil de viață cât mai sănătos, să nu îți neglijezi timpul personal și să iei pauze de relaxare, care să te deconecteze de la toate grijile zilnice.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:Zivica Kerkez