Ceasurile de mână au început să fie folosite pentru prima dată de soldații din Primul Război Mondial; până în acel moment ele erau accesorii destinate exclusiv femeilor, iar după război felul în care au fost percepute a continuat să se schimbe. În continuare, vei afla motivul pentru care ceasurile continuă să fie atât de apreciate chiar și în zilele noastre.
Un ceas de mână e mereu la… îndemână
Și totuși, știi de ce abia în război au început bărbații să poarte ceasurile la mână? Pentru că se săturaseră să tot cotrobăie după ceasurile de buzunar atunci când se aflau în tranșee. Nu încercăm să comparăm viața de azi cu cea din război, însă este clar că activitățile noastre de zi cu zi se desfășoară într-un ritm foarte alert.
Deși ar fi o exagerare să spunem că pur și simplu n-avem timp să cotrobăim în buzunar după telefon, un ceas de mână este cu siguranță o metodă mai comodă de a afla ora exactă. Simplul gest de a te uita la încheietură este mai subtil și mai natural decât cel de a cerceta ecranul telefonului. În plus...
Un ceas de mână nu te distrage
De fiecare dată când deschizi telefonul, ora nu va fi singurul lucru pe care îl vei vedea. Pe ecran îți vor mai apărea notificările de pe Facebook, emailurile, știri și numeroase alte lucruri care te vor distrage de la simplul motiv pentru care ai luat telefonul în mână.
Oricât de utile și avansate tehnologic sunt noile smartphone-uri, ele reprezintă o cale sigură spre procrastinare. Probabil nu poți fi distras de ceasul de mână decât în primele zile în care îl porți, când ai putea fi tentat să îl admiri încontinuu. Fie vorba între noi, această atitudine nu este tocmai condamnabilă, deoarece…
Un ceas de mână e cea mai importantă bijuterie pe care o poate purta un bărbat
Sigur, poți purta butoni de cămașă, lanțuri, chiar și unele inele (în afară de verighetă), însă doar în anumite contexte și cu anumite ținute. Ceasurile nu sunt create pentru doar un singur stil și poți cu ușurință să găsești un model care să se potrivească vestimentației tale de zi cu zi.
În scurt timp vei începe să cunoști și brandurile. Spre exemplu, vei afla destul de repede că ceasurile bărbătești Fossil fac parte din categoria fashion, pe când ceasurile Suunto sau Festina sunt făcute mai degrabă pentru sportivi. Nu îți va lua mult timp să găsești stilul potrivit, deși e posibil să stai puțin pe gânduri înainte de a alege un ceas mecanic sau unul cu quartz.
Poți purta la mână o adevărată operă de artă și mecanică
În mare, există două tipuri de ceasuri de mână: ceasurile automatice și ceasurile cu quartz (adică ceasuri cu baterie). Cele din urmă sunt mai exacte și au o precizie mai mare în afișarea orei, fie că vorbim despre un afișaj analog sau digital.
Însă ceasurile de mână automatice reprezintă slăbiciunea oricărui colecționar. Fascinația pentru micile mecanisme și pentru migăloasa muncă a ceasornicarilor este binecunoscută de brandurile care încă fabrică astfel de modele. De aceea, vei vedea multe ceasuri automatice cu ferestre în cadran pentru a lăsa mecanismele la vedere.
Ceasul de mână îți poate da mai multă încredere în tine
Deși nu recomandăm să încerci să obții performanțe altfel decât prin muncă (probabil nici nu vei reuși), este cunoscut faptul că pentru a atinge succesul trebuie să treci prin anumite transformări fizice și psihologice. Spre exemplu, felul în care arăți și te îmbraci influențează mult percepția ta despre tine.
În cuvinte simple, dacă te îmbraci precum un om de succes, este posibil ca în curând să te comporți că atare și să ajungi mai repede la rezultatele dorite. Cum ceasul pare a fi accesoriul preferat al multor oameni de afaceri din întreaga lume, se pare că trucul psihologic funcționează.
E adevărat că un smartphone te menține contectat cu întreaga lume, însă un ceas îți îmbunătățeste conexiunea pe care o ai cu timpul. Vei învăța poate să nu mai lupți continuu împotriva lui, ci să folosești fiecare oră în avantajul tău.
Sursă foto: Shutterstock.com