Una este ca totul să se întâmple accidental, dar alta e când vorbim despre o întâlnire programată cu părinții ei. Faptul că te stresezi poate fi și un semn bun, arată că te interesează părerea lor despre tine și vrei să faci o impresie bună. Ca acest lucru să se întâmple, sunt câteva reguli de bază pe care trebuie să le respecți. Desigur, sunt și cazuri particulare, dar nu vorbim aici despre excepții de la regulă.
5 reguli de respectat când îi întâlnești tatăl pentru prima oară
1. Pregătește-te pentru prima impresie
Crede-ne, prima impresie va conta enorm în ochii părinților ei și mai ales în ochii tatălui. Din punctul lui de vedere, până la tine el era cel mai important bărbat din viața fiicei sale, așa că te va analiza foarte bine. Ia un aparat de tuns și petrece puțin mai mult timp în oglindă aranjându-te în această zi decât ai face-o de obicei. Nu te va judeca nimeni pentru că stai prea mult să te aranjezi, pentru că cel mai important lucru este să oferi o primă impresie pozitivă. De asemenea, scapă de barba neîngrijită și de hainele pe care de obicei le arunci pe tine ca să-ți faci ultimele cumpărături de la non-stop. Este o zi specială, comportă-te ca atare.
2. Pregătește un cadou
Dacă pentru mama ei este destul de simplu să alegi ceva, precum un buchet de flori elegant cu o cutie de bomboane, adică rețeta clasică, în cazul tatălui poate fi puțin mai dificil. Și asta pentru că bărbații nu știu foarte bine ce cadou să-și facă unul altuia, mai ales într-o situație de acest fel. Acest ghid de cadouri pentru bărbați ți-ar putea ușura considerabil munca în fața unei astfel de zile și te-ar putea ajuta să iei decizia perfectă.
3. E o zi în care afecțiunea trebuie lăsată la ușă
S-ar putea să te surprindă, dar această zi nu este momentul potrivit ca tu și iubita ta să fiți foarte afectuoși în fața părinților ei. Nu zice nimeni să nu te apropii de ea, pentru că așa ceva ar fi absurd. Însă încearcă să ai puțină decență în fața lor, mai ales că nu te cunosc foarte bine.
4. Fii deschis cu părerile pe care nu le împărtășești de obicei
„Pe vremea mea, tinerii...”. Știi foarte bine această replică și de obicei naște discuții în contradictoriu de care nu ai nevoie în această zi. Ține minte că nu toată lumea gândește la fel ca tine, mai ales când vorbim despre generații complet diferite. Evită să intri în conflicte inutile și acceptă opiniile cu care nu ești neapărat de acord. Sunteți acolo să vă cunoașteți, nu să trageți linii clare în viață.
5. Caută lucruri pe care să le ai în comun cu el
O comunicare bună pleacă de la lucrurile pe care le ai în comun cu persoana din fața ta. Țineți cu aceeași echipă de fotbal sau ascultați amândoi rock sau jazz, orice se poate transforma într-un bun punct de plecare în comunicarea dintre voi doi și modul în care reușiți să vă înțelegeți. Odată ce ați găsit acest numitor comun, veți discuta mai relaxați.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Iakov Filimonov