alta planeta - 7

Valul de Piatra

“Valul” este localizat in platoul Colorado la granita statului Arizona, SUA. Oamenii de stiinta sutin ca aici a existat o veche duna de nisip, dar care, din cauza ploilor s-a calcificat si a devenit tare ca o roca. Aspectul zonei pare sa fie de pe alta planeta.

Oamenii de stiinta sustin ca datorita depozitelor de minereu de fier, in rocile din canion se poate observa curcubeul. Combinatia de minerale duce la acest efect care pare sa fie unic in lume.
 

alta planeta - 1

Cascada Horsetail

Tot in SUA, Cascada Horsetail impresioneaza, intr-un mod unic, cateva zile pe an. Datorita luminii soarelui care se reflecta in timpul lunii februarie, cascada lasa impresia ca este portocalie.

Cascada este in Parcul National Yosemite California
 

alta planeta - 2

Lacul de foc

Lacul de foc din Vulcanul Erta Ale din Etipoia pare desprins din peisajele mitologice cu centauri. Locul este un adevrat infern. Daca vrei sa cunosti o fata nevazuta a iadului aceasta este una dintre ele. Vulcanul este activ si are o inaltime de 614 metri.

alta planeta - 3

Antarctica Dry Valley

Anarctica Dry Valley este un loc in care precipiatatiile nu ajung din cauza curentilor de aer. Chiar daca se afla la Polul Sud, acest loc nu beneficiaza de ninsori sau ingheturi.

otusi acest fapt le-a permis cercetatorilor sa studieze anumite bacterii care au ramas inghetate de multe mii de ani in gheata care inconjoara acesta zona. In anumite zone, peisajul este atat de surprinzator incat te astepti mai degraba sa te sui intr-o nava spatiala decat in elicopter.

alta planeta - 6

Copacii dragon din Yemen

Si in Yemen peisajul parca este desprins de pe alte plaente. Copacii dragon si trandafirul de stanca completeaza foarte bine locul care pare desprins dintr-o epoca preistorica.

Pe insula Socotra (care s-a desprins de continent acum 18 milioane de ani) traiesc aproximativ 700 de specii de plante unice si bizare

alta planeta - 4

Piscinele de la Cuzco

In Valea Sacra a Incasilor, Peru, la 40 de kilometri de Cuzco, un peisaj parca copiat de pe Marte ofera un spectacol incredibil. Intr-o fosta mina de sare s-au format piscine micute cu apa. In tot complexul minier exista aproximativ 1000 de astfel de piscine, iar intr-o zi insorita piesajul este absolut uluitor.

alta planeta - 5

Raul celor 5 culori

In Columbia exista Raul celor 5 culori. Acesta trece prin Parcul Natural National . Pe langa cascadele impresionante care s-au format pe cursul apei, raul mai ofera un fenomen unic. Datorita unor specii de muschi colorat care creste doar in aceste zone, pietrele din albie sunt colorate .