"E contul meu de Facebook si pot sa postez orice pe el." Ai crezut si tu la fel? Mai gandeste-te o data. Statusurile, mesajele, pozele, materialele video pe care le publici iti pot afecta grav imaginea, de aceea iti venim in ajutor si iti prezentam o lista de sapte lucruri pe care nu e indicat sa le postezi niciodata pe Facebook:

1. Plangeri despre scoala/fabultate/job
Stai departe de tastatura atunci cand ai nemultumiri legate de ceea ce ti se intampla la ore, cursuri sau in timpul programului de lucru. Nu se stie ce coleg paracios, profesor exigent sau superior strict iti vede mesajul si te taxeaza ulterior.

2. Insulte la adresa altor persoane
Facebook-ul nu e cel mai potrivit loc in care sa-ti rezolvi conflictele, pastreaza drama pentru tine si conversatiile fata in fata. Un limbaj nepotrivit pe Facebook iti poate aduce o multime de dezavantaje

3. Poze intime, cu gesturi tandre prea…”pasionale”
Daca ai o relatie, pastreaza detaliile pentru tine. Gesturile personale dintre voi doi ar trebui sa ramana private!

4. Postari scurte, vagi si personale
Daca scrii in sectiunea de status “te urasc in acest moment”, toti se vor intreba daca ei sunt cei care te-au enervat. Altii, in schimb, te vor considera copilaros, dornic de atentie si neinteresant. E posibil chiar sa te trezesti cu un "unfriend" dupa astfel de postari repetate.

5. Articole jignitoare
Suntem in 2015, nu e momentul sa fim rasisti sau sexisti si sa ne scriem parerile jignitoare pe Facebook. Regula valabila si pentru conceptiile extremiste asupra religiei.

6. Poze cu rani sau accidentari scarboase!
Le poti spune prietenilor ce s-a intamplat, dar nu include si o fotografie cu rana ta sangeranda. In primul rand, Facebook-ul nu va accepta astfel de imagini, iar in al doilea rand, nu e in regula sa le arati oamenilor ce ti s-a intamplat, mai ales daca esti intr-o stare grava.

7. Nu cere bani
Cel mai probabil nu o sa primesti bani prin intermediul Facebook-ului, deci…de ce sa incerci si sa te faci de ras?