1. Orgasmul reduce durerea.  Nu este un motiv sa nu faca sex, ci dimpotriva. „Exista dovezi care arata ca sexul poate alina mai multe tipuri de durere inclusiv: durere cauzata de artrita sau durerea dupa o operatie”, sustine Lisa Stern, specialist la Planificare Familiala in Los Angeles. „Aceasta se datoreaza in mare parte eliberarii oxitocinei in corp in timpul unui orgasm.

Oxitocina este hormonul relationarii care genereaza sentimente pozitive si de relaxare”. Efectele benefice de alinare a durerii dureaza in jur de 8-10 minute, dar Lisa Stern sustine ca nivelul durerii poate scadea si doar gandindu-te la sex.

2. Folosirea prezervativului nu afecteaza calitatea orgasmului. Nu e cazul sa iti faci probleme ca folosirea prezervativului are vreo legatura cu calitatea orgasmului. „ Femeile au aceleasi sanse sa aiba orgasm cu sau fara prezervativ, fapt ce contrazice mitul conform caruia prezervativul afecteaza sexul”, spune Dr. Debby Herbenick, cercetator stiintific la Universitatea din Indiana, autoarea cartii „Pentru ca ma simt bine”.

 

3. 30% din femei intampina dificultati in a avea orgasm. Daca a avut probleme cu orgasmul, nu este singura. Si nu e neaparat vina ta. Conform satisticilor, una din trei femei are dificultati in a ajunge la orgasm. De asemenea, 80% din femei au probleme cand este vorba doar de stimulare vaginala. Stimularea clitoridiana ajuta adesea, dar si tratamentul medical.

Disfunctiile sexuale feminine cu referire la imposibilitatea de a ajunge la orgasm sunt foarte comune si au facut subiectul multor controverse si cercetari medicale in ultimii ani. Adesea aceste disfunctii sunt asociate cu alte probleme medicale cum ar fii bolile tiroidei, depresii sau diabet.

 

4. Stimularea punctului G mareste sansele de a ajunge la orgasm. Poti sa-i iti identifici punctul G? G-ul vine de la numele ginecologului german Ernst Grafenberg care l-a „descoperit” in anii ’50.

Sexologii au aprofundat cercetarile in legatura cu aceasta zona in care s-a dovedit ca exista numeroase terminatii nervoase menite sa ajute femeile sa aiba orgasm mai durabil si mai puternic. Dar este un subiect controversat. Unii sustin existenta punctului G, si încurajaza atat femeile cat sipartenerii lor sa il gaseasca.

Locul de amplasare poate fi usor diferit de la o femeie la alta, dar este cel mai des intalnit in interiorul vaginului si este caracterizat printr-o textura mai dura.

 

5. Orgasmul devine mai bun odată cu varsta. Sigur, există o mulţime de lucruri care se depreciaza odata cu varsta, dar viata sexuala se poate imbunatati, in mod special calitatea si frecventa orgasmului, sustine Dr. Herbenick. “Orgasmul devine mai usor cu varsta“, spune ea. “Ca un exemplu, în timp ce 61% din femeile de varsta 18 – 24 ani au avut orgasm ultima data cand au facut sex, procentul creste la 65% in cazul femeilor de 30 de ani, si la aproximativ 70% in randul femeilor intre 40 si 50 de ani”.

Desi sondajul nu indica motivul pentru care orgasmele vin mai usor cu varsta, putem presupune ca femeile castiga experienta sexuala si au mai multa incredere in dormitor, prin urmare, se bucura mai mult.

In plus, increderea si intimitatea pe care majoritatea femeilor o dobandesc in relatii pe termen lung pot contribui, de asemenea, la imbunatatirea increderii sexuale.

 

6. Barbatii care conving femeile sa diversifice lucrurile în dormitor sunt mai "castigati". Daca are probleme in a ajunge la orgasm in timpul actului sexual, ia in considerare diversificarea lucrurilor, ne sfatuieste dr. Herbenick.

“Este mult mai usor pentru femei sa experimenteze orgasmul atunci cand se angajeaza într-o varietate de acte sexuale, spre deosebire de doar un singur act,” spune ea. “De exemplu, sexul vaginal plus sexul oral va genera o posibilitate mai mare de orgasm decat un singur tip de sex.”

 

7.Nu uita: Increderea in sine a unei femei poate afecta calitatea orgasmelor ei. Cercetarile arata ca modul in care o femeie se simte cu privire la organele ei genitale este legat de calitatea orgasmelor ei.

 

8. Foarte putine femei pot avea orgasm fara stimulare sexuala. Expertii spun ca este cu adevarat un fenomen. Motivul pentru care unele femei au orgasm spontan (in timp ce fac sport sau masaj de exemplu) este datorat cresterii fluxul de sange catre organele genitale si vibratiilor sau contactului cu clitorisul.