Remus Cosovanu, fost fotbalist la Politehnica Timisoara care a intrat in antreprenoriat cu franciza pentru restaurantele Spartan din Timisoara, Cluj si Deva, a deschis saptamana trecuta, la Timisoara, cea mai mare unitate stradala a retelei, in urma unei investitii de 110.000 de euro, si are planuri de extindere in Ungaria.

Restaurantul are o suprafata de 280 metri patrati si este situat in zona Giroc. Noua unitate a inregistrat vanzari in valoare de 10.000 de euro si 2.000 de clienti, in primul weekend de functionare. Dupa aceasta deschidere, Spartan a ajuns la 31 de unitati, deschise in toata tara, fiind pe locul 4 in topul lanturilor cu cele mai multe restaurante pe teritoriul Romaniei.

Aceasta inaugurare face parte din strategia de extindere la nivel national, dar si international, pe piata din Ungaria, pe care reteaua Spartan si Remus Cosovanu o vor implementa in 2017. Remus Cosovanu a ales sa investeasca in fast-food dupa ce a analizat potentialul mai multor francize din domenii variate si a realizat potentialul crescut al acestui segment de piata. Dupa un stagiu de pregatire care a durat trei luni si s-a desfasurat in Suceava, a deschis primul sau restaurant cu o investitie initiala de 62.000 de euro.

Potrivit Spartan, in doar trei ani, a reusit sa deschida sapte restaurante si sa intreaca McDonald’s ca vanzari la nivelul municipiului Timisoara si sa inceapa discutiile pe marginea detaliilor extinderii in Ungaria, avand in plan ca anul acesta sa fie deschisa prima unitate la nivel extern, cel mai probabil in Budapesta. in 2016, Cosovanu a obtinut afaceri de peste 4 milioane de euro cu restaurantele Spartan.

"Avand in vedere succesul marcii Spartan in Romania, am decis sa prospectez si pietele externe, pentru a vedea daca se preteaza acestui format de business. Am analizat potentialul afacerii in Europa in primul rand, dar si in Dubai si Thailanda, si am prezentat conceptul mai multor centre comerciale din strainatate, care au fost extrem de receptive la propunerile noastre. Asadar ma bazez pe date concrete, atunci cand afirm ca franciza Spartan ar avea un succes formidabil in Europa si in intreaga lume si am planificat ca 2017 sa fie anul in care dam startul expansiunii in afara", a adaugat Remus Cosovanu, Director General al firmei Corebos, prin intermediul careia a obtinut franciza Spartan.

Remus Cosovanu a fost fotbalist la prima echipa a Politehnicii Timisoara, unde a fost antrenat de Gheorghe Hagi.

Planurile sale pentru anul in curs includ, in afara de inaugurarea primului restaurant Spartan din afara Romaniei, si deschiderea unor noi unitati in Timisoara si Cluj. De asemenea, ultima parte din 2017 va marca si aparitia primului restaurant Spartan Drive din Timisoara, unde clientii vor putea comanda din masina, si care va ocupa 320 de metri patrati si va fi situat la iesirea spre Arad.

In afara de cele sapte restaurante Spartan pe care le conduce la ora actuala, Remus Cosovanu este implicat, din anul 2016, si in doua dintre cele trei francize secundare detinute de S.C Strong MND Corporation (compania francizoare a marcii “Spartan”): Transylvania Burger si Hercule, deschise in centrul comercial Shopping City din Timisoara.

Compania Corebos are 145 de angajati.

Spartan face parte din grupul de francize al Strong MND Corporation, companie francizoare care detine si platforma www.francizelacheie.ro. Lantul de restaurante a fost fondat in 2012 si numara 31 de restaurante, dintre care 11 sunt restaurante proprii si alte 20 sunt in sistem de franciza, deschise in capitala si in 19 orase din tara: Suceava, Arad, Brasov, Iasi, Cluj, Timisoara, Botosani, Galati, Braila, Focsani, Targu-Jiu, Craiova, Pitesti, Turnu-Severin, Deva, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Piatra Neamt si Constanta.

Sursa: Profit.ro