Robel Kiros Habte este un inotator ce a participat la Jocurile Olimpice de la Rio si a atras atentia tuturor - in primul rand, din cauza fizicului sau, nefiind plin de muschi. Din contra, sportivul chiar are burtica ceea ce i-a adus o porecla rautacioasa: "Robel, balena".

Al doilea mod prin care a atras atentia a fost prin faptul ca a terminat pe locul 59 in calificari la 100m freestyle. Din 59 de participanti! El a incheiat cursa cu un timp cu 17 secunde sub al castigatorului! Acest lucru l-a facut sa fie comparat cu Eric Moussambani, cunoscut pentru participarea la JO din 2000. Eric the Eel a avut insa un timp si mai prost decat Robel, cu aproape 45 de secunde!

"Performanta" lui Habte a fost unul dintre punctele cele mai comentate pe net de la Jocurile Olimpice - daca o parte au apreciat curajul sau de a participa, multi au atras atentia asupra faptului ca tatal sportivului este presedintele federatiei de inot din Ethiopia!

"Am vrut sa fac ceva diferit pentru tara mea si de aceea am ales inotul. Nu sunt surprins ca am terminat ultimul, ma asteptam. Ethiopia nu este o tara recunoscuta pentru inot si nu m-am antrenat niciodata intr-o piscina de dimensiuni olimpice" a spus Habte, cel care a recunoscut ca a suferit din cauza abuzurilor de pe internet: "A fost dificil. A fost folosit un limbaj urat impotriva mea si mi s-a spus ca sunt gras, balena.. poate peste o saptamana o sa mai pot intra pe net".