Rohan Oza este unul dintre cei mai de succes oameni de vanzari din Statele Unite.

A strans milioane de dolari transformand bauturi sau dulciuri in branduri cunoscute la nivel global. De la Vitamin Water, Pop Chips, Vita Coco si pana la Powerade si Sprite, acesta a facut ca incasarile unor companii ca explodeze in urma ideilor sale.

A lucrat si la Coca Cola, dar a plecat de unul singur inainte sa fie concediat: "Nu sunt genul corporatist. Am nevoie de libertate".

The Brandfather, asa cum mai este cunoscut, Rohan Oza a inceput ca muncitor intr-o fabrica de M&M's din Slough, Marea Britanie. Acum insa ii are pe "speed dial" pe Rihanna si 50 Cent, unii dintre partenerii sai apropiati.

Rohan Oza este acum CEO-ul Idea Merchants Capital si un om de mare succes.

"Am inceput scoala la Harrow, iar apoi am mers la Universitatea din Nottingham. Prima mea slujba a fost intr-o fabrica de Mars si M&M's. Am incercat sa avansez, dar seful mi-a spus ca nu ma pricep la vanzari si ca nu am abilitatile necesare. Am acceptat pe moment, dar i-am zis ca ma voi intoarce dupa ce imi termin studiile. Asa ca am ajuns in SUA si am facut un masterat. Intotdeauna am visat sa lucrez cu branduri celebre, iar in Statele Unite am avut aceasta sansa", a rememorat Oza, citat si de Business Insider.

"Am ajuns apoi sa lucrez la Coca Cola si am facut parte dintr-o echipa fantastica care a transformat Spire in bautura cea mai cool din America. Am creat parteneriate cu atleti celebri si staruri din muzica. Am adus Spire la viata pe terenul de baschet si la concerte, iar apoi m-am dus la Powerade.

Cu mine, vanzarile au crescut cu 30%", mai spune acesta, fara modestie.

"Cand am plecat de la Coca Cola, seful a ras de mine. Zicea ca e cea mai mare gresela a vietii mele. Dar stiti ce s-a intamplat? Firma la care m-am dus a devenit atat de populara incat chiar Coca Cola a cumparat-o cu 4.2 miliarde", a mai spus Rohan Oza.

Rohan Oza isi dezvaluie si secretele.

"Trebuie sa pui suflet, sa incerci sa creezi o cultura in jurul unui produs. Unul din 10 oameni daca e cucerit, acela ii va face si pe ceilalti sa incerce" - Rohan Oza.

Oza a facut din Vitamin Water, un brand destul de putin cunoscut, o companie de 4.2 miliarde. Dar nu s-a retras. Acesta promoveaza acum alte produse si colaboreaza cu Rihanna ori Taylor Swift.

Intre doua sedinte de "brainstorming" pentru crearea unei noi reclame, Oza spune ca iubeste sa calatoreasca. Cunoscand noi locuri, ii vin si ideile.

"Sigur, uneori imi place sa ma intorc acasa. Sa joc bowling si sa-mi amintesc de facultate" - Rohan Oza.

A inceput muncind intr-o fabrica si a ajuns milionarul care ii are pe