In prezent, ambii au pus pe picioare afaceri de miliarde de dolari, scrie Elite Daily.
Si lista poate continua cu Steve Jobs, un alt exemplu, care a renuntat la studii pentru a ridica imperiul Apple.
Din aceasi categorie face parte si Elizabeth Holmes. La numai 19 ani, fata avea o cariera universitara promitatoare. Era studenta la Universitatea Standford, din Statele Unite ale Americii si avea rezultate exceptionale. Insa la acea varsta si-a dat seama ca vrea sa investeasca timpul intr-o afacere. Asa a pus in 2003 bazele companiei Theranos. Si-a investit astfel banii pe care ar fi trebuit sa ii plateasca pe taxa de scolarizare in revolutionarea sistemului medical.
Elizabeth s-a consultat atunci cu profesorul ei de inginerie chimica, acesta aratandu-se ingrijorat de gandurile studentei de a renunta la facultate. Insa scanteia din ochii ei si determinarea de care dadea dovada l-au convins pana si pe el ca este cea mai buna alegere.
“Vreau sa creez o noua tehnologie, una care sa vina in sprijinul umanitatii, indiferent de rasa, pozitie geografica, varsta sau sex”, a fost gandul initial al studentei care a devenit cea mai tanara femeie miliardar cu propria ei companie, potrivit topurilor realizate.
Nu a trecut mult timp si a venit si ideea. Elizabeth Holmes a vrut sa transforme recoltarea analizelor de sange intr-o procedura mult mai simpla. Ura acele si nici sangele nu ii facea placere atunci cand il vedea si cu toate astea a reusit sa ridice o companie evaluata in prezent la 9 miliarde de dolari.
Acum, datorita aportului adus de ea, analizele de sange pot fi procurate din degetul pacientului, cantitatea de sange fiind acumulata intr-un “nano-container”. Inventia ei i-a ajutat pe cei speriati de ace sa accepte astfel de analize mult mai usor.
Dupa ce a construit compania, Elizabeth Holmes detine actiuni in procente de 50 la suta care i-au adus si titulatura de a treia cea mai tanara miliardara din topul 400 Forbes al americanilor instariti.
“Suntem cu adevarat de succes atunci cand reusim sa schimbam in bine vietile oamenilor. Scopul nostru este sa dam dreptul la o analiza de sange minim-invaziva cat mai multor oameni, atunci cand au nevoie sau doresc acest lucru. Daca am reusit asta, vom fi facut deja o diferenta”, a spus Elizabeth Holmes.
In acelasi spirit, Elizabeth Holmes considera acum ca un sistem eficient de sanatate este un drept al omului.