Mai jos găsești o listă cu câteva accesorii care sunt un „must-have” vara asta, dar pe care ai putea la fel de bine să le folosești tot timpul anului, de vreme ce majoritatea sunt atemporale.

Ceas

Ceasurile fac parte din categoria accesoriilor care, cel mai probabil, nu se vor demoda niciodată. Pe lângă faptul că e și practic, un ceas oferă o notă de rafinament oricărei ținute. Modelul unui ceas îți poate reflecta stilul vestimentar, personalitatea și, inevitabil, statutul social. Poți alege modele sport, elegante sau casual. În general, paleta de opțiuni e atât de bogată, încât cu greu poți să nu găsești unul care să nu fie pe placul tău. 

Portofel

Un portofel barbatesc de calitate e un accesoriu care va fi remarcat imediat. La acest capitol ai la dispoziție o mulțime de culori, printuri, forme și mărimi, așa că nu ai nicio scuză să nu alegi unul cât mai interesant, dar având grijă, pe cât posibil, ca designul lui să rămână cât mai elegant. În acest fel, îți va fi mult mai ușor să îl asortezi la aproape orice fel de ținută. Dacă îți plac, totuși, și modelele ieșite din tipare, ai putea să alegi și un astfel de portofel, pe care să îl folosești doar atunci când ai ținute mai simple, în care să funcționeze ca accesoriu statement.

Ochelari de soare

Ochelarii de soare ar trebui să fie nelipsiți din garderoba tuturor bărbaților. Aceștia fac parte din categoria acelor puține accesorii care pot fi integrate cu ușurință în aproape orice tip de ținută. Alege o pereche care să se potrivească cât mai bine formei feței tale și optează pentru niște rame clasice, care să se poată purta atât cu ținutele casual, cât și cu cele mai elegante. Cu cât sunt mai simpli, cu atât îi vei putea integra mai ușor în outfiturile tale de zi cu zi.

Bijuterii

Inele, brățări, pandantive, brățări, chiar și cercei: toate pot arăta bine pe tine, cu condiția să știi să le păstrezi într-o anumită limită a simplității și a bunului gust. În vara asta sunt din nou în trend accesoriile din piele, așa că ai putea opta pentru brățări făcute din piele sau pentru pandantive cu diverse inserții de piele. Ar trebui, totuși, să încerci să eviți lanțurile strălucitoare, care arată bine doar în anumite contexte. 

Pălărie

La fel ca și în cazul bijuteriilor, bărbații nu au, de regulă, suficientă încredere ca să poarte acest accesoriu. Pălăriile sunt foarte în vogă vara aceasta, și, dacă știi cum să o alegi pe cea mai potrivită, poți să plusezi cu ușurință la capitolul „stil”. Poți merge chiar mai departe de-atât alegând o pălărie statement, care să fie elementul dominant al ținutei tale. În acest caz ar fi bine totuși să ai grijă ca restul articolelor tale vestimentare să fie cât mai casual sau în culori cât mai neutre.

Aceste sfaturi te pot ajuta să fii în trend nu doar vara asta, ci aproape tot timpul, având în vedere că majoritatea accesoriilor de mai sus sunt considerate atemporale.

Foto: Shutterstock