Top 100 al celor mai bune astfel de aeroporturi este realizat anual de firma britanică de consultanță Skytrax. Au fost luate în calcul 550 de aeroporturi din 112 țări, pe baza opiniilor exprimate de 13 milioane de utilizatori, relatează online ABC.

Este foarte probabil ca un călător care a aterizat în Japonia să se simtă pierdut, asemenea personajului interpretat de Bill Murray în filmul "Lost in traslation". Totuși este aproape imposibil ca un pasager să-și piardă aici bagajul. Este o afirmație extrem de relevantă în cazul aeroportului internațional Kansai (Osaka), ales recent ca cel mai bun din lume pentru un record uimitor: niciun bagaj pierdut de la inaugurarea sa în 1994.

Kansai este un aeroport internațional situat pe insula Osaka (Japonia), proiectat de arhitectul Renzo Piano și inaugurat la 4 septembrie 1994. De atunci nu există nicio reclamație privind existența vreunui bagaj rătăcit. Aeroportul Kansai se poate lăuda și cu cel mai lung terminal din lume de 1,7 kilometri.

Lista primelor 10 aeroporturi — cele mai bune din lume în privința tratamentului bagajelor include: 1. Kansai Osaka; 2. Hong Kong; 3. Singapore Changi; 4. Taiwan Taoyuan; 5. Incheon Coreea de Sud; 6. Tokyo Haneda; 7. Copenhaga; 8. Munchen; 9. Zurich; 10. Tokyo Narita.

Pe lista din 2015 se remarcă o dominație clară a aeroporturilor asiatice, cu șase incluse în primele zece și patru europene.

Dintre marile orașe, în Top 100 intră Adolfo Suárez-Madrid Barajas (locul 27), London City Airport (32), El Prat Barcelona (37), Charles de Gaulle, Paris (48) și JFK, New York (60).

Agerpres